Boeing 787-8 fra Ethiopian Airlines. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Ny rute fra København til Østafrika

Ethiopian Airlines vil etablere en rute fra København til Addis Ababa i Etiopien med start i slutningen af maj næste år. Selskabet forlod CPH i efteråret 2003.

Det afrikanske Star Alliance-selskab Ethiopian Airlines har siden foråret 2017 fløjet fra Oslo via Stockholm til Addis Ababa i Etiopien.

Nu kommer København atter på rutekortet hos det østafrikanske flyselskab. Selskabet har lagt en rute til salg fra den 22. maj 2023 med fem ugentlige afgange fra København til Addis Ababa via Wien.

Ruten skal opereres med et mix af Boeing 787-8/9 Dreamlinere med plads til henholdsvis 270 og 315 passagerer i en toklasses konfiguration. Der flyves alle ugens dage undtaget tirsdage og søndage fra København kl. 19.45 med ankomst den følgende morgen kl. 05.45 i Addis Ababa Bole International Airport. Undervejs vil der være et teknisk stop på en time i Wien.

Københavns Lufthavn havde fredag ingen kommentarer til Ethiopian Airlines’ planer.

Tæt konkurrence mellem Oslo og København
Da Ethiopian Airlines for seks år siden besluttede at lancere ruten fra Oslo til Addis Ababa, var Københavns Lufthavn dengang også inde i billedet, men lufthavnen måtte se sig overhalet af den norske konkurrent.

“Vi har været i tæt konkurrence med Københavns Lufthavn. Ethiopian Airlines har formentlig valgt os, fordi markedet er større ud af Oslo, idet der er et stort VFR-marked (Visiting Friends and Relatives, red.) med mange somaliske immigranter. Herudover er der i dag ikke forbindelse til det afrikanske kontinent fra Norge, så markedet har været underserviceret,” sagde Avinors daværende ruteudviklingschef Majid Khan dengang til Check-in.dk.

Ruten fra Oslo startede op den 27. marts 2017 med fire ugentlige afgange, og i dag flyves der dagligt med et mix af Boeing 787-8, Boeing 787-9 samt Boeing 777-200LR.

Ethiopian Airlines fløj oprindeligt fra Addis Ababa til København frem til 28. oktober 2003, hvorefter Stockholm-Arlanda for en stund overtog ruten. Når det etiopiske selskab vender tilbage til København, vil det således ske efter 20 års fravær.

 

Relaterede artikler:

Dreamliner-rute mellem Stockholm og Oslo

CPH taber Afrika-rute til Oslo Lufthavn

Afrikanere: Vi kommer til Oslo i 2017