Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT.

Polsk Dreamliner til CPH-ruter

Norwegian indlejer en Boeing 787 Dreamliner fra polske LOT til at betjene USA-ruter fra København i lidt over en måned.

Fra den 27. oktober kommer et Boeing 787 Dreamliner-langdistancefly fra polske LOT til at have sin daglige gang i Københavns Lufthavn. Ikke fordi flyselskabet pludselig åbner langdistanceruter fra København. Heller ikke fordi selskabet vil bruge flytypen på sin korte rute mellem København og Warszawa. Men fordi LOT’s Dreamliner skal flyve for Norwegian på det norske flyselskabs langdistanceruter fra København til New York og Fort Lauderdale.

Det bliver LOT’s Dreamliner med registreringen SP-LRA, der frem til 30. november skal flyve mellem København og de to amerikanske destinationer. De to ruter har gennem længere tid været betjent med ældre Boeing 777-fly fra portugisiske flyselskaber, men i øjeblikket er det Norwegians egne Boeing 787 Dreamliner-fly, der betjener ruterne.

Behov for vikarfly
Den 30. oktober åbner Norwegian en ny rute mellem København og Bangkok. Det er formentlig for at have fornøden kapacitet til at kunne betjene den rute med Dreamliner-fly, at Norwegian beder sine polske Dreamliner-kolleger om hjælp.

LOT har otte Boeing 787 Dreamliner-fly. Men økonomiske problemer har betydet, at selskabet ikke selv har råd til at operere alle otte fly i sit rutenetværk. Derfor har LOT flere gange udlejet Dreamliner-fly i kortere eller længere perioder til andre flyselskaber, som måtte have behov for vikarfly på langdistanceruter. Således har LOT blandt andet fløjet for Finnair, da et af finnernes Airbus-langdistancefly gennemgik et større vedligeholdelses-check.