En Porsche Turbo S ved "Launch Control" på bane 16L/34R i Sydney Airport, New South Wales, Australien, den 30. oktober 2020. Foto: Daniel Kalisz/Porsche AG

Porsche overtog startbane i Sydney Airport

Porsche afholdt i sidste uge et arrangement i Sydney Airport, hvor en række inviterede fik lov at prøvekøre Porsche 911 Turbo S med over 300 kilometer i timen på en af startbanerne.

Ganske spektakulære scener fandt sted 30. oktober i Sydney Airport.

Porsche Australia havde fået lov af den australske lufthavn til at afholde et event med navnet ”Launch Control” for at markere lanceringen af Porsche 911 Turbo S til det australske marked. En række VIP-gæster var inviteret til at prøvekøre den lækre sportsvogn på en af lufthavnens tre startbaner, mens en af de andre baner var i brug.

Der var tale om bane 16L/34R med en længde på 2,4 kilometer, så de inviterede havde rigeligt med plads til at presse bilen til sit maksimale. Porsche 911 Turbo S bevæger sig fra nul til 100 kilometer i timen på 2,7 sekunder, mens 200 kilometer i timen nås på 8,9 sekunder. Tophastigheden er hele 330 kilometer i timen.

Arrangementet blev muligt, da der i øjeblikket er usædvanligt roligt i Sydney Airport som følge af coronapandemien. Normalt er det Australiens travleste lufthavn med 44 millioner årlige passagerer og 300.000 operationer. Passagertrafikken er dog nede med vilde 97 procent, så lufthavnen fik af myndighederne lov til midlertidigt at lukke den ene af startbanerne.

Forvirret hjerne og rystende krop
Administrerende direktør for mediet Executive Traveller, Sid Raja, var en af de heldige, der var blevet inviteret af Porsche. Hans beskrivelser vidner om en helt særlig oplevelse.

”Min instruktør beder mig om at sætte bilen i Sports Plus-mode, holde min fod på bremsen og trykke hårdt på speederen. Dette engagerer Launch Control, der er en racing-teknologi, som handler om at komme af sted så hurtigt som muligt,” skriver han i et indlæg på mediet.

Tre Porsche Turbo S ved “Launch Control” på bane 16L/34R i Sydney Airport, New South Wales, Australien, den 30. oktober 2020.
Foto: Daniel Kalisz/Porsche AG

”Motoren når hurtigt 5.500 omdrejninger i minuttet og katapulterer bilen (og mig) med en acceleration så forbløffende, at den efterlader din hjerne forvirret, og resten af ​​din krop ryster. 911 Turbo S når hurtigt 200 kilometer i timen på under 10 sekunder.”

Den første af to ture var på 400 meter, men på anden prøvekørsel blev bilen testet på 1.000 meter med et par hundrede meter til nedbremsning.

”Heldigvis betyder startbanens 45 meters bredde, at jeg kan koncentrere mig om horisonten og ikke selve hastigheden. Men da vi når 1000 meter-mærket, kigger jeg ned og ser 296 kilometer i timen på skærmen, hvilket betyder, at vi bevæger os næsten 80 meter i sekundet,” lyder ordene fra Sid Raja om den særprægede oplevelse.

Første og sandsynligvis eneste gang
Arrangementet i Sydney Airport kom i stand efter flere måneders forberedelse. Det hele begyndte med brainstorming i Porsche Centre Sydney South, og det udmøntede sig således i den opsigtsvækkende testkørsel i Australiens største lufthavn.

”Vi har altid vidst, at vi ville lave noget specielt for at lancere 911 Turbo S type 992. Sydney Airport sagde, at den var i stand til at opfylde idéen om et billanceringsevent på en startbane, da lufthavnen opererer under den nuværende situation med en så reduceret kapacitet. Launch Control blev født,” siger Belinda Coen, marketing- og eventchef i Porsche Centre Sydney South.

I alt 48 personer fik udleveret nøgler til en Porsche 911 Turbo S, der gennem hele dagen boltrede sig under sikre og konkrollerede forhold på den flere kilometer lange asfaltbane.

”Det er sådan en unik og uovertruffen begivenhed. Det vil sandsynligvis aldrig blive gentaget – det er en engangsoplevelse,” siger Belinda Coen.

 

Relaterede artikler:

Milliardæren med vand og benzin i blodet

Qantas nonstop fra London til Sydney i testflyvning

Airbus vil teste flyvende biler