Airbus A321-200 neo fra Primera Air (Foto: Airbus)

Primera Air har modtaget første A321neo

Primera Air fik mandag leveret selskabets første Airbus A321-200neo ved en ceremoni hos Airbus Delivery Center i Hamburg-Finkenwerder.

Det var en stor dag for dansk-lettiske Primera Air, og selskabets islandske ejere, da man mandag i Hamborg fik overdraget den første af otte Airbus A321neo.

Til stede ved ceremonien i bygning 100 i Hamburg-Finkenwerder lufthavnen var koncernchef Andri Már Ingólfsson fra Primera Travel Group sammen med Kimon Sotiropoulos, der er salgsdirektør for Airbus i Nord- og Centraleuropa.

Her kunne de sammen sørge for, at serienummer MSN 8145 blev overdraget til Primera med indregistering i Danmark som OY-PAA. Et fly, der er udstyret med Leap-1A-motorer fra den amerikanske producent CFM International.

Versionen til Primera Air er indrettet med 198 sæder, hvoraf 16 er Premium, og det er samtidig det første af tre A321neo, der har leaset fra GECAS (GE Capital Aviation Services). Herudover vil Primera Air i år lease yderligere fem A321´ere fra forskellige leasingselskaber, og to af disse bliver de særlige langtrækkende A321LR, således at der i 2018 vil komme otte nye Airbus-fly i flåden.

Fra charterflyselskab til ruteflyselskab
Det nye A321-fly har været længe ventet hos Primera Air. Selskabet har nemlig været nødt til at wetlease en Boeing 757 fra amerikanske National Airlines samt en Boeing 767-300ER fra portugisiske euroAtlantic for at dække opstarten af nye ruter fra Paris-CDG, London-Stansted og Birmingham.

Den transatlantiske rutedebut får Primera Air på torsdag den 19. april, når første fly sendes af sted fra London Stansted Airport mod Newark Liberty International Airport ved New York.

Tidligere var Primera Air et rendyrket charterflyselskab, der fløj på vegne af rejsearrangørerne i Primera Travel Group – herunder danske Bravo Tours. Igennem de senere år har selskabet gennemgået en transformation til et ruteflyselskab og tilbyder i dag ruteflyvninger til flere end 70 destinationer ved Middelhavet, i Mellemøsten, Asien, Caribien og Nordamerika fra baser i Skandinavien, England og Frankrig.

Sidste år rejste lidt flere end en million passagerer med Primera Air.

 

Relaterede artikler:

Boeing 757 og 767 på Primera-ruter til USA

Her er Primeras nye danske Airbus A321neo-fly

Primera Air bestiller flere Boeing 737 MAX

A321neo på USA-ruter fra Storbritannien

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter