Officielt: Primera Air er konkurs

Primera Airs flyselskaber i Danmark og Letland vil tirsdag den 2. oktober indgive konkursbegæring, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Den markante vækst i Primera Air ser ud til i første omgang at have kostet flyselskabet livet. Således vil danske Primera Air Scandinavia og lettiske Primera Air Nordic i morgen indgive konkursbegæring. Det fremgår af en intern meddelelse til selskabets flyvende personale.

Selskabet er stadig i luften, men det ventes, at alle fly vil blive sat på jorden fra midnatstid.

Meddelelsen er underskrevet, at Anders Ludvigsson, der er direktør for selskabets flyoperationer, og han angiver høje omkostninger til leje af ekstern kapacitet i forbindelse med den forsinkede Airbus-levering, som en af årsagerne til den finansielle nødlanding. Det har alene kostet op imod 20 millioner euro, eller godt 150 millioner kroner at indleje fly og besætninger fra andre selskaber.

“Personalet i Riga er blevet informeret, men den officielle information vil ikke blive udsendt før midnat fra selskabets ejere,” hedder det i mailen, der i øjeblikket cirkulerer i forskellige luftfartsfora på nettet.

I mellemtiden er konkursen blevet officielt bekræftet på selskabets hjemmeside. Her fremgår det, at selskabet må indstille operationerne efter 14 års drift.

“Det er en trist dag for alle ansatte og Primera Airs passagerer. Selskabet har gennem de seneste måneder arbejdet på at sikre finansiering af flyselskabet på lang sigt. Vi har dog ikke været i stand til at få en aftale i stand med vores bank om mellemfinansiering, og derfor har vi ikke noget andet valg end at indgive konkursbegæring,” hedder det i den officielle meddelelse.

Dansk charterarrangør ramt
Primera Air er i familie med den danske charterarrangør Bravo Tours, der rammes af konkursen.

“Bravo Tours er i dag blevet bekendt med, at selskabets primære samarbejdspartner på flysiden, Primera Air, indgiver konkursbegæring. En trist nyhed, men det får ikke Bravo Tours til at gå i stå – som lige nu er i gang med at sikre ferien til alle sine gæster,” siger administrerende direktør Peder Hornshøj fra Bravo Tours i en pressemeddelelse.

Peder Hornshøj skønner, at Primera Air i øjeblikket hver uge flyver med op imod 3.000 chartergæster for Bravo Tours.

Primera Air råder over i alt 15 fly, og i 2017 var selskabet det 20. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 278.794 passagerer. Flyselskabet er ejet af den islandske rejsekoncern Primera Travel Group, der står bag rejsearrangører i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island. I Danmark er blandt andet Bravo Tours ejet af Primera-gruppen.

 

Relaterede artikler:

FPU får opbakning til konflikt mod Primera Air

Konfliktvarsel mod lettisk Primera Air-selskab

Rekordår for Primera Air