Primera Air vil flyve til USA

Charterflyselskabet Primera Air har søgt de amerikanske myndigheder om beflyvningstilladelse. Det er dog hverken ruteflyvning eller seriecharter, som selskabet vil gennemføre med sine Boeing 737-fly.

Det dansk-islandske charterflyselskab Primera Air Scandinavia har ifølge det schweiziske websted ch-aviation søgt tilladelse til at flyve til USA.

For at opnå en beflyvningstilladelse til USA skal der indsendes en ansøgning til de amerikanske luftfartsmyndigheder med behørig dokumentation af flyselskabets evne til at overholde alle sikkerhedskrav samt eventuelle økonomiske forpligtelser.

Det lidt usædvanlige ved Primera Air´s ansøgning er, at flyselskabet kun råder over mellemdistancefly af typerne Boeing 737-700 og Boeing 737-800, som ikke er egnet til langdistanceflyvninger.

Men forklaringen skal findes et helt andet sted. Primera Air skal hverken operere ruteflyvninger eller regelmæssig chartertrafik til USA. I stedet er selskabet blevet chartret til at gennemføre en eksklusiv rundrejse, der blandt andet omfatter USA.

Rundrejse i chartret fly
Det er søsterselskabet Solresor, der under produktnavnet Grand Explore har tilrettelagt en 16-dages rundrejse i USA og Caribien med et Boeing 737-700 fly fra Primera Air.

Flyet er sædvanligvis indrettet med 148 sæder, men Primera Air fortæller, at konfigurationen bliver noget anderledes og er endnu ikke besluttet.

Rejsen starter ud den 15. november fra Arlanda-lufthavnen ved Stockholm, hvorefter der flyves til Island og derfra videre til New York. Fra The Big Apple går turen sydpå til Costa Rica, videre til Jamaica, Miami, hvorefter hjemrejsen til Stockholm gennemføres med et stop på Azorerne.

Den eksklusive rundrejse er dog ikke helt billig. Udover flyvningen er der inkluderet hotelovernatninger, transfers, udflugter og guide. Prisen for flyrundturen med overnatninger i dobbeltværelse er 39.985 svenske kroner, mens rejsende, der ønsker at bo alene skal betale et tillæg på 9.500 svenske kroner.

“Vi vil overveje eventuelle åbninger i markedet for disse nicheopgaver, og selvfølgelig håber vi, at det omtalte projekt vil hjælpe os med at få fodfæste og vække interesse hos andre virksomheder til at benytte vores fly til flere globale opgaver,“ siger Hrafn Thorgeirsson, der er administrerende direktør for Primera Air Scandinavia, til CHECK-IN.dk.