Qatar Airways har base i Hamad International Airport i Doha.

Qatar Airways allianceklar på rekordtid

Om 50 dage vil Qatar Airways indtræde i Oneworld-alliancen. Det sker blot et år efter, at det nye alliancemedlem blev præsenteret.

Qatar Airways bliver det første af de tre store flyselskaber fra den persiske golf, der indtræder i en alliance. Sidste år i oktober meddelte alliancen på et pressemøde i New York, at Qatar Airways var blevet inviteret til optagelse i alliancen, der har American Airlines og British Airways som dominerende medlemmer.

I går blev der sat dato på, således at Qatar Airways officielt bliver Oneworld-medlem fra onsdag den 30. oktober. Der ligger en lynproces bag den hurtige klarmelding, idet det normalt tager 18 måneder for ethvert flyselskab at gøre sig klar til en hvilken som helst alliance.

Det er British Airways, der har haft ansvaret for at integrere Qatar Airways i alliancen. Det har betydet, at det britiske flyselskab har undersøgt procedurerne i Golf-selskabet på kryds og tværs for at sikre, at de lever op til alliancens krav. Der har været 20 arbejdsgrupper, der har dækket de forskellige processer, inden British Airways for nylig kunne melde Qatar Airways klar til at indtræde i alliancen.

Med optagelsen får de omkring tre mio. medlemmer af Privilege Club loyalitetsprogrammet hos Qatar Airways adgang til Oneworlds tilsvarende program. Samtidig får de nuværende 130 mio. medlemmer af Oneworld-selskabernes loyalitetsprogrammer adgang til at optjene point på flyvninger med Qatar Airways.

Her er der over 20 ny destinationer at vælge imellem i rutenetværket samt fem helt nye lande for alliancen. Der er tale om Etiopien, Iran, Rwanda, Serbien og Tanzania.

Styrket alliance
Oneworld-alliancen har hidtil stået i skyggen af Star Alliance og tildels også SkyTeam. Men det ændrer sig i disse år. For seks måneder siden blev Malaysia Airlines optaget som medlem, mens selskaberne i latinamerikanske LATAM Group, henholdsvis TAM og LAN også er på vej ind i alliancen. Herudover vil SriLankan Airlines også tilslutte sig Oneworld.

Når disse selskaber har opnået fuldgyldigt medlemskab af alliancen, vil man kunne betjene over 1.000 lufthavne i mere end 150 lande med 14.000 daglige flyafgange. Oneworld vil derefter repræsentere en størrelse på 480 mio. passagerer årligt fordelt på en flåde af 3.500 fly.

“I QatarAirways´relativt kortehistorie harvi hurtigtetableret et ry forinnovation,kvalitet og ekspertisei alt, hvadvi gør.Vier glade for atkunnebygge videre på detved atblive detenestestørre flyselskabfra Golfentil dato, der er blevet medlemaf ​​deglobaleluftfartsalliancer.Vier stolte af atkomme indiden bedste af dem,iOneworld– og for at vi gjorde det så hurtigt.Viser meget fremtil at flyvesammen med nogleaf de bedsteflyselskaber i verdenfra den 30. oktober, hvilket bringerøgedefordele fraOneworldtil vores kunder,“ udtaler, Akbar Al Baker, der er koncernchef i Qatar Airways.

Qatar Airways kommer ind i Oneworld med helt nye fly. Selskabet har lige taget Dreamlineren i brug på ruterne til de tre skandinaviske hovedstæder, og i går foretog selskabets første Airbus A380-fly sin jomfruflyvning fra fabrikken i Toulouse til Hamborg, hvor flyets skal klargøres inden levering i begyndelsen af 2014.