IndiGo og Qatar Airways præsenterer nyt samarbejde. (Foto: Qatar Airways | Twitter)

Qatar Airways i samarbejde med Indiens største flyselskab

Qatar Airways har gennem flere år bejlet kraftigt til det indiske lavprisflyselskab Indigo. Nu har parterne indgået et samarbejde, der på sigt kan udvikle sig.

Det indiske lavprisflyselskab IndiGo, der formelt hedder InterGlobe Aviation Limited, har været meget fremme i medierne i på det seneste. 

Den 29. oktober kunne flyselskabet således annoncere en ordre på 300 fly i Airbus A320neo-familien, hvilket var en af de største ordrer fra et enkeltstående flyselskab nogensinde hos den europæiske flyproducent.

Torsdag var selskabet i fokus igen, og denne gang var det i forbindelse med etablering af et samarbejde med Qatar Airways. Et samarbejde, der blev annonceret mellem “Verdens bedste flyselskab” og “Indiens bedste lavprisflyselskab”, som parterne i fællesskab valgte at fremhæve.

Udover angiveligt at være Indiens bedste lavprisflyselskab er det også det største flyselskab på det indiske subkontinent. Med 61,9 millioner passagerer i 2018 var selskabet det største i Indien samt det sjettestørste selskab i Asien. I dag sidder selskabet herudover på omkring halvdelen af det indiske indenrigsmarked.

Codeshare til tre destinationer
Den nye aftale omfatter et codeshare-samarbejde, hvor Qatar Airways får sin QR-kode på IndiGo´s flyvninger fra Doha til New Delhi, Mumbai og Hyderabad. Det styrker Qatar Airways-produktet til det indiske marked, som er meget vigtigt for Doha-selskabet.

I dag tilbyder Qatar Airways 102 ugentlige flyvninger mellem Doha og 13 destinationer i Indien, henholdsvis Ahmedabad, Amritsar, Bangalore, Chennai, New Delhi, Goa, Hyderabad, Kochi, Kolkata, Kozhikode, Mumbai, Nagpur og Thiruvananthapuram.

“Vi er meget stolte af at indgå dette strategisk partnerskab med IndiGo, der er det største flyselskab i et af verdens hurtigst voksende luftfartsmarkeder. Vi forventer, at denne aftale vil blive det første skridt i retning af at styrke vores relationer, og vi ser rigtig meget frem til et samarbejde om at udnytte vores supplerende styrker og ressourcer for at forbedre rejseoplevelsen for vores passagerer over hele verden,” siger koncernchef Akbar Al Baker fra Qatar Airways.

Qatar Airways har siden 2015 været interesseret i IndiGo, og Akbar Al Baker har flere gange sagt, at man er klar til at investere i IndiGo, hvis muligheden byder sig, da det ifølge koncernchefen er eneste veldrevne indiske flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Rekordordre på 300 Airbus-fly fra indisk selskab

Indisk lavprisflyselskab klar til Europa i sommeren 2019

Qatar Airways: Vi er i dialog med IndiGo