Rekordår på Bornholm

Med næsten 300.000 passagerer fik Bornholms Lufthavn i 2016 sit bedste år nogensinde.

Aldrig har så mange rejsende passeret henover de grå fliser i Bornholms Lufthavns terminalbygning, som det var tilfældet i 2016. Således havde den statsejede lufthavn 284.802 passagerer sidste år. Det er en fremgang på 5,6 procent i forhold til 2015.

”Vi har aldrig før haft så mange passagerer gennem lufthavnen, og det kan vi godt tillade os at være stolte af. Jeg ser den pæne vækst i 2016 som et udtryk for, at lufthavnens medarbejdere hver dag gør en stor indsats for at levere en service og et produkt, der gør lufthavnen attraktiv for både private og virksomheder,” siger lufthavnschef Christina Dideriksen.

Øget charterudbud
Forklaringen på det store antal passagerer i 2016 i den 76 år gamle lufthavn skal sandsynligvis findes flere steder. For det første har Danish Air Transport gennem flere år ”nurset” ihærdigt omkring selskabets indenrigsrute til København og med attraktive priser fået bornholmerne til ofte at vælge flyet frem for færgerne. Indenrigsruten har dog lidt lidt under sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken i Københavns Lufthavn, der har givet længere gåafstande.

For det andet åbnede Danish Air Transport i 2016 sæsonruten mellem Bornholm og Billund tidligere end året før og lukkede den senere. De godt to måneder i opstartsåret 2015 blev i 2016 udvidet til mere end otte måneders beflyvning fra midten af april til slutningen af december.

For det tredje har Spies og flere andre charterselskaber i 2016 øget deres udbud af sæder på flyvningerne direkte fra Bornholm til soldestinationer i Sydeuropa ved blandt andet at indsætte større fly. Det blev muligt efter en større banerenovering i 2015.

Og endelig så er der ingen tvivl om, at Bornholms Lufthavn har stor gavn af demokratifestivalen Folkemødet, der for sjette år i træk belv afviklet i Allinge på Bornholm i juni sidste år. Mange især politikere, embedsmænd og journalister vælger nemlig luftvejen til og fra folkemødet. I de fire dage Folkemødet varer har Danish Air Transport op til mere end 20 daglige returflyvninger mellem Bornholm og København med omkring 10.000 passagerer.

Turisme i vækst
Lufthavnschef Christina Dideriksen er overbevist om at fremgangen fortsætter i 2017.

”Lige nu er er ingen indikationer på, at rejseaktiviteten vil blive mindre i år, snarere tværtimod. Turismen på Bornholm er i vækst, og det smitter også af på lufthavnen. Samtidig har vi i år en fast rute til og fra Billund, som vi også har store forventninger til.”

Bornholms Lufthavn er ejet af staten og drevet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

 

 

Relaterede artikler:

Bedste år nogensinde på Bornholm

Størst 2015-vækst i Bornholm og Karup

Overvejer helårsrute mellem Billund og Bornholm

Bornholm-rute forlænges året ud

Folkemøde-fly fyldt mindre op