Rom får også Airbus A380-rute

Der er efterhånden lidt mere end en håndfuld lufthavne i Europa, der tager imod Airbus A380 mega-jumboen i fast rutedrift. Rom-Fiumicino lufthavnen bliver næste i rækken, inden Munich Airport ved årsskiftet kan markere sig som 7. europæiske lufthavn med A380-betjening.

Efterhånden er der op imod 30 internationale lufthavne, der tager imod Airbus A380 i fast rutedrift. Men kun et fåtal af disse lufthavne er lokaliseret i Europa.

I dag er det udelukkende London-Heathrow, Paris-Charles de Gaulle, Frankfurt Airport, Zurich Airport og Manchester Airport, der tager imod A380´erne i fast rutedrift. Det er selskaberne Air France, Emirates, Lufthansa og Singapore Airlines, der tegner sig for dette samt fra december måned også Korean Air.

Rom´s Fiumicino-lufthavn bliver den næste i Europa, der skal tage imod Airbus A380 i fast rutedrift. Det sker, når Emirates fra 1. december erstatter en af de to daglige afgange mellem Dubai og Rom med Airbus A380-800. Det var tidligere annonceret til at skulle være sket i slutningen af 2009, men nu skulle det være ganske vist.

Men også lufthavnen i München står for tur. Opgradering af fartplanen mellem München og Dubai sker fra nytårsmorgen den 1. januar 2012. Her vilEmirates flyve to gange dagligt fra den sydtyske lufthavn til selskabets hub i Dubai.Det bliver en Airbus A380-800 påden tidlige eftermiddagsafgangfra München, mens aftenafgangen betjenes med en Airbus A340-300. Det vil betyde en kapacitetsudvidelse på 137 sæder per afgange.

Københavns Lufthavn er ikke p.t. i stand til at modtage Airbus A380 i fast rutedrift, da manøvrearealerne ikke har de nødvendige mål. Men lufthavnen vil formentlig følge udviklingen af den nyeEmirates-rute gansketæt med henblik på at imødekomme selskabets ønsker, hvis behovet for større kapacitet måtte opstå med tiden.