Russisk flyselskab bestiller Airbus A380

Flyproducenten Airbus kan føje endnu et selskab til listen over aftagere af selskabets Airbus A380. Ruslands næststørste luftfartsselskab, Transaero Airlines, har netop bestilt fire A380-800 fly. Der er dog endnu ikke fastsat nogen leveringsdato.

Den europæiske flyproducent Airbus kan nu føje endnu et navn til listen over aftagere af selskabets Airbus A380-fly.

Det er Ruslands næststørste luftfartsselskab, Transaero Airlines, der netop har underskrevet en hensigtserklæring (Memorandum of Understanding) med Airbus om leveringen af fire nye Airbus A380-800 fly.

Dermed bliver Transaero Airlines den første kunde til A380-flyet ikke bare i det tidligere Sovjetunionen, men i heleØsteuropa.

Aftalen blev i sidste ugeunderskrevet af koncernchef og CEO i Transaero Airlines, Olga Pleshakova og Christopher Buckley, der er Executive Vice President hos Airbus.

Skal benyttes på langdistanceruter

Transaero Airlines vil benytte de nye Airbus A380 fly på selskabets langdistanceruter ud af Moskva og flyet ventes at få en opdeling af sæderne i tre prisklasser med plads til i alt 700 passagerer.

”Transaero har stor erfaring i at operere langdistance wide-body fly, og er nu parat til at tilbyde A380-flyet også. Jeg er overbevist om, at flyvninger med dette nye fly vil stimulere udviklingen af hele den russiske luftfartsbranche, ikke mindst lufthavnenes infrastruktur,og give passagererne en helt nye oplevelse,“siger koncernchef i Transaero Airlines, Olga Pleshakova.

Transaero Airlines var det første selskab uden for Aeroflot, der blev godkendt til passagertrafik i Sovjetunionen, og begyndte sine flyvninger i 1991. I dag flyver selskabet til mere end 130 destinationer i hele verden.

Transaero Airlines har sine primære hubs i Domodedovo International Airport i Moskva og i Pulkovo Airport i Sankt Petersborg.

Siden 2007 har det brændstoføkonomiske Airbus A380 fløjet med mere end 16 millioner passagerer på verdensplan. I alt har 18 kunder bestilt 236 eksemplarer af A380-flyet, hvoraf de første 59 allerede er leveret.