Boeing 737-800 fra Ryanair i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Ryanair etablerer base i Københavns Lufthavn

Ryanair vil fra den 1. december placere to fly på en ny base i Københavns Lufthavn, og herudover vil selskabet flyve til fire nye destinationer i det kommende vintertrafikprogram.

Onsdag den 21. juni var Eddie Wilson, administrerende direktør i Ryanair DAC, i København for at skælde ud på Københavns Lufthavn, idet lufthavnens høje takster, ifølge Ryanair, er forhindringen for at ekspandere fra den danske hovedstadslufthavn.

Tirsdag var det Ryanairs karismatiske koncernchef Michael O’Leary, der afholdt pressemøde i den danske hovedstad, og trods udsigt til højere takster i forbindelse med den nye takstaftale, der træder i kraft i begyndelsen af 2024, har Ryanair besluttet at investere i udbygningen af aktiviteterne i CPH.

Det sker rent konkret ved at placere to basefly i Københavns Lufthavn fra den 1. december i år, og planen er, at der skal flere fly til CPH fra sommeren 2024.

Som en del af den nye Ryanair-offensiv oplyser selskabet, at man fra den 29. oktober vil åbne fire nye ruter fra København til henholdsvis Düsseldorf-Weeze, Faro, Paris-Beauvais og Warszawa-Modlin. I forvejen flyves dog til Faro og Düsseldorf-Weeze, så det er kun to nye ruter, mens to andre forlænges ind i vintertrafikprogrammet.

Samlet vil Ryanair flyve til 24 destinationer fra CPH i den kommende vintersæson.

Vil øge til tre millioner årlige passagerer
Den nye base i Københavns Lufthavn bliver i tillæg til basen i Billund Lufthavn, hvor Ryanair allerede har to fly baseret, og med udvidelsen i København venter Ryanair at øget det årlige passagertal fra 2,3 til 3,0 millioner passagerer fra CPH, hvilket vil skabe 100 nye jobs til piloter, kabinepersonale og teknikere.

Ryanair understreger samtidig, at man forventer, at flyene får base i lavprisfingeren CPH Go, hvor der opereres med reducerede takster, og i samme åndedrag opfordrer man endnu engang Københavns Lufthavn til at sænke taksterne.

“Ryanairs nye base i København vil blive etableret på grundlag af vores eksisterende 20 ruter, som vi opererer til og fra København fra baser uden for Danmark. Alle 100 nye jobs til piloter, kabinepersonale og teknikere vil blive under overenskomsten med Dansk Metal, og Ryanair ser frem til at forsat vækst og investeringer i Danmark, så snart myndighederne (Trafikstyrelsen, red.) beslutter at sænke taksterne i Københavns Lufthavn,” udtaler Ryanairs koncernchef Michael O’Leary.

Overenskomst med Dansk Metal
Ryanair indgik i begyndelsen af året en overenskomstaftale med Dansk Metal for selskabets piloter, og det har været med til at bane vejen for basen i Københavns Lufthavn.

I sommeren 2015 måtte Ryanair i al hast lukke en nyåbnet base i Københavns Lufthavn, da Arbejdsretten traf afgørelse om, at det var lovligt, at Flyvebranchens Personale Union (FPU) med opbakning fra daværende LO (nu FH, red.) kunne gennemføre blokader mod de Ryanair-fly, der havde base i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Ryanair i heftig kritik af Københavns Lufthavn

Ryanair frigiver slots i Københavns Lufthavn

Dansk Metal tegner overenskomst med Ryanair