Eddie Wilson, administrerende direktør for Ryanair DAC. (Foto Travel Extra)

Ryanair får ny topchef

Den 55-årige Eddie Wilson overtager chefstolen i Ryanair DAC efter Michael O´Leary, der i stedet bliver koncernchef i moderselskabet Ryanair Holdings.

En ny organisationstruktur i Ryanair betyder, at den hidtidige HR-direktør Eddie Wilson den 1. september er udnævnt som administrerende direktør i Ryanair DAC, der er et af fire flyselskaber i Ryanair-koncernen.

Det betyder samtidig, at Michael O´Leary bliver koncernchef for Ryanair Holdings, der udover Ryanair DAC omfatter Buzz, Lauda og Malta Air. Det bekræfter Ryanair til irske medier, der har rapporteret om organisationsændringen på baggrund af en intern mail i selskabet.

Det er hensigten, at O´Leary skal benytte de kommende tre måneder til at overlevere til Eddie Wilson, der herefter alene vil få ansvaret for at manøvrere Ryanair gennem det forestående Brexit samt en MAX-krise, der har medført forsinkede flyleveringer og som følge heraf medfører, at det irske lavprisflyselskab må afskedige i første omgang 900 af samlet 15.000 ansatte.

Kendt som “The Terminator”
Eddie (Edward) Wilson blev ansat i Ryanair i december 1997 som personalechef og kom direkte til flyselskabet fra en stilling som HR-chef i computervirksomheden Gateway 2000. I 2002 blev han udnævnt som personaledirektør med det samlede ansvar for administrativt og flyvende personale.

På grund af hans ligefremme og ofte hårdtslående stil har Eddie Wilson fået øgenavnet “The Terminator”, hvilket man vil kunne nikke genkendende til i Flyvebranchens Personale Union (FPU), da man i sommeren 2015 i Arbejdsretten krydsede klinger med det irske lavprisflyselskab.

Største selskab i koncernen
I sin nye rolle skal Eddie Wilson rapportere direkte til Michael O´Leary, sammen med topcheferne fra de øvrige selskaber, henholdsvis Michal Kaczmarczy fra polske Buzz, Andreas Gruber fra østrigske Lauda og Diarmuid O´Conghaile fra Malta Air.

Ryanair DAC står i øjeblikket for omkring 95 procent af samlet 148 millioner passagerer, som Ryanair-koncernen har transporteret i løbet af de seneste 12 måneder.

 

Relaterede artikler:

Ryanair stævner afgående koncerndirektør

FPU-ledelse: Frygtede at vi blev overvåget

Broget skare af hovedpersoner i Ryanair-konflikt