Ryanair: Gratis sædereservation til børn

Ryanair-passagerer med børn bliver nu tvunget til at reservere et sæde ved siden af børnene, der til gengæld ikke skal betale for sædereservation.

I de forgangne sommermåneder oplevede Ryanair, at rejsende med børn ofte ikke havde reserveret pladser. Det betød, at voksne og børn ofte blev tildelt sæder langt væk fra hinanden i flyene. Derfor brugte kabinepersonalet megen tid i forbindelse med boarding på at få forældre og børn sat ved siden af hinanden.

Et puslespil, der blev kompliceret af at mange andre passagerer havde reserveret faste pladser. Og Ryanair ønskede ofte ikke at flytte rundt på de passagerer, der havde betalt for faste pladser, for at kunne tilgodese passagerer, som havde valgt ikke at reservere plads.

Altid sidde sammen
Derfor har Ryanair besluttet, at rejsende med børn på samme booking fra 1. september skal reservere sæder ved siden af hinanden til sig selv og børnene. Den voksne skal betale fire pund for sin sædereservation, mens det fremover bliver gratis at reservere sæder til medrejsende børn under 12 år.

“Dette vil gøre det endnu billigere og mere enkelt for alle kunder med små børn at flyve med Ryanair, og garantere, at de altid vil sidde sammen,” forklarer Ryanairs marketingdirektør, Kenny Jacobs, og fortsætter:

”Allerede i år vil Ryanairs billetpriser falde med 4 pund. Og ved at gøre det obligatorisk for rejsende med børn at reservere sæde, bliver udgifterne til at rejse yderligere reduceret i forhold til sidste år. Dette vil sikre, at voksne, der rejser med børn under 12 år, vil være i stand til at vælge deres foretrukne pladser på tidspunktet for reservation, checke ind til deres flyvning op til 30 dage før afrejse og flyve i sikker forvisning om, at de får Europas laveste billetpriser samtidig med at de altid sidder sammen med deres børn.”

Hvis man tager sine teenagerbørn med på et Ryanair-fly er man ikke forpligtiget til at sidde ved siden af dem. Men hvis man ønsker det, så koster det fire pund for både den voksne og for teenageren.

 

 

Relaterede artikler:

Ryanair sænker bagagegebyr på korte flyvninger

Ny Ryanair-billettype inkluderer bagage

Ryanair får nye kabiner