Peter Bellew går fra Ryanair til easyJet. (Foto: Ryanair)

Ryanair-koncerndirektør går til konkurrenten

En af Ryanairs mest kendte topchefer forlader selskabet til gengæld for en tilsvarende stilling hos konkurrenten easyJet.

Lavprisselskabet Ryanair er under hårdt pres for tiden. Dels trues Ryanair endnu en gang af strejker blandt selskabets piloter midt i den travle sommersæson, dels kan selskabet blive nødt til at lukke eller neddrosle på en række baser i vinterprogrammet på grund af det fortsatte flyveforbud mod Boeing 737 MAX-flyene, som Ryanair stod til at få leveret i alt 50 af i år og næste år.

Som endnu et tilbageslag for det irske lavprisselskab, har Ryanair også mistet sin koncerndriftsdirektør Peter Bellew, som har opsagt sit job. Det kom frem allerede den 11. juli via et internt notat, som blev lækket fra Ryanair. Nu viser det sig, at Bellew skifter topjobbet i Ryanair ud med en tilsvarende stilling hos det konkurrerende britiske lavprisselskab easyJet.

Bliver medlem af bestyrelsen i easyJet
“EasyJet har i dag annonceret, at Peter Bellew bliver en del af easyJet som koncerndriftsdirektør (COO). Han vil være medlem af flyselskabets bestyrelse og vil rapportere til easyJets koncernchef, Johan Lundgren,” siger easyJet i en meddelelse i forbindelse med en opdatering omkring selskabets tredje kvartal.

Peter Bellew har været koncerndriftsdirektør hos Ryanair siden 1. december 2017, hvor han vendte tilbage til lavprisselskabet efter en afstikker på godt to år til Malaysia Airlines, hvor han først var koncerndriftsdirektør og siden blev udnævnt til koncernchef fra 1. juli 2016. Han havde tidligere været ni år hos Ryanair.

Blev set som en afløser for O’Leary
Da Peter Bellew for halvandet år siden vendte tilbage til Ryanair stod selskabet midt i en dyb krise på grund af en omfattende strid med selskabets piloter, hvilket førte til titusindvis af flyaflysninger.

Som koncerndriftsdirektør havde Peter Bellew det overordnede operationelle ansvar for flyvninger og teknik, ligesom han havde et særligt ansvar for selskabets piloter. I løbet af det seneste halvandet år er Ryanair blandt andet begyndt at indgå overenskomster med piloterne.

Peter Bellew har af analytikere været set som en mulig afløser som koncernchef for flyselskabet Ryanair, når Ryanairs koncernchef Michael O’Leary skifter til en ny position som koncernchef for Ryanairs holdingselskab. Det skal som følge af ændringer i koncernstrukturen i Ryanair i kølvandet på, at Ryanair har overtaget det østrigske lavprisselskab Laudamotion.

 

Relaterede artikler:

Ryanair-piloter skal stemme om sommerstrejke

Ryanair overvejer baselukninger efter MAX-forsinkelse

Topchef vender tilbage til Ryanair