Ryanairs "travel wallet" med boardingkort med og uden uploadede COVID-19-certifikater. Foto: Ryanair

Ryanair lancerer digital ”travel wallet” til COVID-19-certifikater

Passagererne hos Ryanair får nu mulighed for at gemme vaccinations- og testdokumenter i en såkaldt COVID-19-”travel wallet” i lavprisflyselskabets app.

Ryanair er klar med en løsning til sine kunder, der fremadrettet skal gøre flyrejsen så problemfri som muligt.

Således vil det fremover være muligt at uploade negative PCR-testresultater, COVID-19-vaccinationscertifikater eller andet relevant til en såkaldt ”travel wallet” i Ryanairs app.

Ryanair håber, at udbredelsen af vacciner i de kommende uger og måneder i EU og Storbritannien vil gøre, at rejserestriktionerne lempes. Og at flyselskabet dermed kan sende masser af mennesker på ferie. Den nye ”travel wallet” skal gøre det mere smidigt at foretage check-in og boarding i lufthavnene.

”Vi er meget glade for at lancere denne Ryanair COVID-19-”travel wallet” i vores forberedelser til tilbagevenden af familieferier i sommeren ’21,” siger Dara Brady, marketingdirektør i Ryanair.

”Mange Ryanair-kunder vil tage på deres første ferie i over et år og skal overholde nye rejseretningslinjer, og denne ”travel wallet” giver kunderne mulighed for at opbevare alle COVID-dokumenter såsom PCR-testresultater, passagerlokaliseringsformularer og vaccinecertifikater på ét sted uden besvær eller papirarbejde at bekymre sig om.”

Vil være sikker på at have løsning
I øjeblikket pågår drøftelser om at udvikle en form for EU-vaccinepas, men det vil sandsynligvis tage en rum tid, før et sådan bliver fuldt implementeret. Ryanair ønsker derfor at være på forkant med sin egen digitale løsning, så kunderne får mulighed for at samle alle COVID-19-dokumenter på rejsen.

Flyselskabernes internationale sammenslutning, IATA, har udviklet IATA Travel Pass, som flere flyselskaber er begyndt at teste. Det er et digitalt coranapas, der er udformet som en app, der giver informationer om krav til test og vacciner i forbindelse med flyrejser. Ligesom det er muligt digitalt at gemme certifikater for COVID-19-test og –vaccination.

Ryanair er ikke medlem af IATA, men det er umiddelbart uvist, om denne løsning på sigt vil kunne udbredes til flyselskaber, der ikke er medlem af organisationen.

40 danske Ryanair-ruter til sommer
Danskerne vil kunne få gavn af Ryanairs nye digitale ”travel wallet” i det kommende sommertrafikprogram, der begynder 28. marts 2021. I lavprisflyselskabets seneste opdatering fra begyndelsen af februar blev antallet af danske ruter hævet fra 30 til 40, og der vil afgå fly fra fire forskellige danske lufthavne.

Der vil i sommertrafikprogrammet være 19 ruter tilgængelige fra Københavns Lufthavn, 18 ruter fra Billund Lufthavn samt henholdsvis to og én rute fra Aarhus Lufthavn og Aalborg Lufthavn. En del af ruterne bliver først udbudt fra senere på foråret.

 

Relaterede artikler:

Mallorca bliver ny Ryanair-destination fra CPH

Ryanair åbner Barcelona-rute fra Billund Lufthavn

Ryanair klar med anden bølge af sommerprogram