Ryanair med eget business class-fly

Et Boeing 737-700, der tidligere har været beskæftiget hos Maersk Air og Sterling Airlines, tilbydes nu af Ryanair som luksuriøst charterfly til virksomhedskunder.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair råder i dag over en flåde på 335 fly af typen Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer. Selskabet har siden maj måned sidste år haft et Boeing 737-700 fly, der har været benyttet som back-up fly samt til træning af piloter og kabinepersonale.

Nu har dette fly fået et nyt liv som charterfly i det eksklusive forretningsmarked. Ryanair har pillet de 148 økonomiklasse sæder ud og erstattet dem med 60 eksklusive lædersæder i en 2+2 konfiguration og en sædeafstand på hele 48 tommer.

Dermed er Ryanair klar til at tage imod bestillinger fra fodboldklubber, rockbands og virksomheder, der ønsker en anderledes og mere eksklusiv oplevelse.

“Det glæder os at kunne lancere vores nye corporate jet, der er en tilpasset udgave af et Boeing 737-700 fly med plads til 60 passagerer på Business Class med lædersæder og bemandet med Ryanairs piloter og kabinepersonale, siger Robin Kiely, der er kommunikationschef hos Ryanair.

Tidligere danskregistreret fly
I modsætning til Ryanairs Boeing 737-800 fly, der har en gennemsnitsalder på 6,6 år, er det særlige charterfly af en noget ældre udgave.

Flyet blev oprindeligt leveret til italienske Azurra Air i 1999 og har således en alder på mere end 17 år.

Herudover var flyet under registreringen OY-MLW beskæftiget hos Maersk Air fra sommeren 2004 og frem til den 13. september 2005, hvor det tidligere A.P. Møller-selskab blev overtaget af Sterling Airlines. Hos Sterling Airlines fortsatte OY-MLW frem til konkursen den 29. oktober 2008.

Ryanair oplyser, at charterflyet er kan gennemføre mellemdistanceflyvninger op til seks timers varighed, og der er catering-faciliteter til at tilberede og servere eksklusive måltider.