Ryanair gjorde sin entré i Rygge i 2009.

Ryanair opgiver kampen mod SAS og Norwegian

Sidste efterår meldte Ryanair sig ind i kampen om markedet på den skandinaviske hovedstads-triangel. Det skete med åbningen af ruten mellem Stockholm-Skavsta og Oslo-Rygge. Ved udgangen af juni måned opgiver Ryanair kampen mod SAS og Norweigan og lukker ruten igen.

Det er endnu engang lykkedes for SAS at eliminere konkurrencen fra Ryanair på en af selskabets skandinaviske guldruter. Den 25. oktober sidste år åbnede det irske lavprisflyselskab med to daglige afgange på ruten mellem Oslo og Stockholm.

Detvar dog ikke hovedlufthavnene i Gardermoen og Arlanda, som det irske lavprissselskab valgte at anvende. Det var i stedet Rygge-lufthavnen ved Moss ca. 60 km syd for Oslo, mens Stockholmskulle betjenes fra Skavsta-lufthavnen, der ligger 104 km syd for den svenske hovedstad.

Introduktionspriserne var 109 svenske kroner inklusive skatter og afgifter. Men det var åbenbart ikke nok til at trække passagerer væk fra SAS og Norwegian, der har trafikeret de to byer via hovedstadslufthavnene. Efter få måneder blev der skåret ned til én daglig afgang, og ved udgangen af juni måned lukker Ryanair-ruten helt.

Iagttagere venter, at ruten mellem Oslo-Rygge og Aarhus Lufthavn vil være en af de næste intra-skandinaviske ruter, som Ryanair vil tage beslutning om at afvikle.