Ryanair-topchef Michael O'Leary ved et pressemøde i København (Arkivfoto: Andreas Krog)

Ryanair-topchef: Stop brokkeriet

Ryanairs topchef Michael O´Leary er blevet træt af at høre på de mange klager over, at passagererne ikke kommer til at sidde sammen.

Ryanair er gennem de seneste måneder blevet beskyldt for at snyde med sædetildelingen i flyene, da et stigende antal passagerer oplever, at de ikke kommer til at sidde ved siden af hinanden, selvom de er i samme booking.

Selskabet har flere gange afvist kritikken og henviser til betingelserne, hvori der står, at man bliver tildelt et tilfældigt valgt sæde, hvis man ikke ønsker at betale en gebyr for at forudreservere et sæde.

Nu er koncernchef Michael O´Leary blevet træt af at høre på kritikken. Det afslørede han, da han i sidste uge medvirkede i det irske tv-program RTÉ Today. Her understregede Ryanair-chefen, at man ikke havde foretaget ændringer i hverken salgspolitik eller algoritmer til IT-systemerne, og at de oplevede ændringer skyldes, at der er væsentligt flere, der i dag køber et sæde på forhånd.

“Vi går ikke ind og ændrer algoritmer. Der er større sandsynlighed for, at man får tildelt sæder forskellige steder i kabinen, når man vælger tilfældig sædetildeling. Det er netop hvad, ordet tilfældig betyder. Det er meget simpelt, for hvis man har valgt tilfældelig sædereservation, så skal man stoppe med at brokke sig bagefter,” sagde Michael O´Leary ifølge det irske online-medie Independent.ie.

Flertallet betaler for sæde
I dag vælger flere end 50 procent af passagererne at betale for et reserveret sæde, og det er ifølge Ryanair årsagen til, at dem, der ikke betaler for det, kan risikere at få tildelt sæder forskellige steder i kabinen.

“Vi har flere end 65 millioner passagerer, der vælger at betale for deres sæde,” lyder det fra Michael O´Leary.

Hvis man rejser på en såkaldt Standard-pristype hos Ryanair er sædereservation ikke inkluderet, mens billetterne på Plus og Flexi Plus begge inkluderer et reserveret sæde.

Køber man sædereservationen i løs vægt skal der betales 120 kroner per strækning for et prioriteret sæde med ekstra benplads. Et prioritetssæde forrest i kabinen koster 104 kroner, mens standardsæder koster 48 kroner. Lejlighedvis tilbyder Ryanair en reduceret pris på reservation af standardsæder, hvor der blot skal betales 16 kroner per strækning.

“Den eneste måde, at man kan sikre sig pladser ved siden af hinanden i kabinen, er at købe er reserveret sæde,” understreger Michael O´Leary.

 

Relaterede artikler:

Mistænker Ryanair for at snyde med sædetildeling

Ryanair: Gratis sædereservation til børn

Ryanair tilbyder snart sædereservation på alle ruter