Ryanair-fly i London Stansted Airport. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Ryanair vil tilbage på de fleste ruter til juli

Ryanair planlægger at genoptage 40 procent af afgangene på 90 procent af rutenetværket fra 1. juli. Men selskabet har et par forbehold.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair vil genoptage 40 procent af sine afgange fra 1. juli, og vil dermed kunne foretage næsten 1.000 flyvninger om dagen på 90 procent af det rutenetværk, som flyselskabet havde før coronakrisen. Det oplyste Ryanair tirsdag i en pressemeddelelse.

Ryanair tager dog forbehold for, at de gældende rejserestriktioner inden for EU ophæves, ligesom det et en forudsætning for at genoptage flyvningerne, at der er effektive offentlige sundhedsforanstaltninger på plads i lufthavne

Kun 30 flyvninger om dagen
Siden coronakrisen for alvor brød ud i Europa midt i marts har Ryanair kun gennemført 30 daglige flyvninger mellem Irland, Storbritannien og Europa.

Fra juli vil Ryanair genstarte flyvningen fra de fleste af sine 80 baser i hele Europa. Der vil dog være færre daglige eller ugentlige frekvenser på nogle ruterne, da Ryanair arbejder på at få så mange ruter som muligt i drift frem for operere med mange frekvenser på et mindre antal ruter.

I april fløj Ryanair med blot 40.000 passagerer, mens selskabet til sammenligning havde 13,5 millioner passagerer i april 2019.

Ansigtsmasker og begrænset service
Når Ryanair genoptager hovedparten af sine ruter, vil det ske med en række foranstaltninger, der skal mindske smitterisikoen ombord på flyene.

Flyselskabets kabinebesætninger vil bære ansigtsmasker, og der vil kun blive tilbudt en begrænset inflight-service af snacks og drikkevarer, og alle transaktioner ombord vil være kontantløse. Flyets toiletter vil blive stillet til rådighed for individuelle passagerer efter anmodning, men det vil være forbudt at stille sig i kø til toilettet.

Ryanair opfordrer også passagerer til at benytte ansigtsmasker i både lufthavnen og under flyvningen samt til regelmæssigt at vaske hænder og bruge håndrensningsanlæg i lufthavnsterminalerne. Flyselskabet opfordrer endvidere passagererne til at benytte online check-in, downloade boardingkort til mobiltelefonen og få tjekket deres kropstemperatur i lufthavnen.

Alle Ryanair-fly er udstyret med luftrensende HEPA-filtre, og alle indvendige overflader i flyene desinficeres hver nat med kemikalier, som er effektive i over 24 timer, oplyser selskabet.

”Europa skal flyve igen”
”Det er vigtigt for vores kunder og vores personale, at vi vender tilbage til nogle normale tidsplaner fra 1. juli og fremover,” siger Ryanairs koncernchef, Eddie Wilson.

”Regeringer rundt omkring i Europa har gennemført en fire måneders lukning for at begrænse spredningen af ​​Covid-19-virussen. Efter fire måneder er det tid til at få Europa til at flyve igen, så vi kan genforene venner og familier, give folk mulighed for at vende tilbage til arbejdet og genstarte Europas turistindustri, som giver så mange millioner af job,” understreger Ryanair-chefen.

 

Relaterede artikler:

Ryanair overhalet af Wizz Air

Ryanair: Sommertrafikken bliver halveret

Fra 1.800 til 18 Ryanair-ruter