Emirates A380-800 (Foto: Airbus)

Sådan bliver Emirates nye Premium Economy

Emirates’ topchef løfter sløret for, hvad selskabets kommende Premium Economy-klasse vil byde på. Den nye klasse indføres gradvist fra 2020.

Emirates’ topchef Tim Clark fortalte forleden, at Emirates fra 2020 vil begynde at indføre en ny Premium Economy-klasse på sine fly – i første omgang på de seks nye A380’ere, som selskabet får leveret i 2020.

Dermed følger Emirates i hælene på mange europæiske selskaber, som gennem en årrække har indført en ny klasse mellem Business og Economy for at tilgodese de rejsende, der gerne vil give lidt ekstra for bedre komfort og service, men ikke er parate til at betale prisen for en billet på businessclass.

Med den nye klasse vil Emirates på nogle A380’ere få fire klasser ombord – First, Business, Premium Economy og Economy. En del Emirates-fly har i dag tre klasser, mens andre kun har to – Business og Economy – eksempelvis den udgave af A380’eren, som dagligt flyver mellem København og Dubai.

Under det igangværende IATA-møde i Sydney i Australien har Tim Clark nu også løftet sløret for, hvordan den nye mellemklasse hos Emirates vil blive udformet.

Sædepitch på 38-40 tommer
Tim Clark fortæller til Australian Business Traveller, at sæderne på den nye klasse bliver specialdesignet til Emirates og vil blive installeret i flyene med en afstand på 38-40 tommer, hvilket er 6-8 tommer mere end sædeafstanden på Economy. På selskabets Business Class på A380’eren er sædeafstanden 48 tommer.

De nye sæder vil kunne lænes forholdsvis meget tilbage – omkring 10 tommer, og vil derfor kunne sammenlignes med de sæder, som findes i nogle typer af tog – såkaldte ”sleeperette”-sæder. Emirates arbejder sammen med sædeproducenter på at designe de nye sæder, så de kommer til at passe ergonomisk til hovedparten af den voksne mandlige og kvindelige befolkning.

Tim Clark fortæller, at den nye klasse vil blive adskilt fra Economy – ”ikke bare med et gardin, det skal være en rigtig kabine”.

Op til 56 sæder på Premium Economy
Den nye klasse vil i den nuværende tre-klasses udgave af A380’eren blive placeret forrest i flyet på nederste dæk og vil ”formentlig få op til 56 sæder”. I den nuværende to-klasses udgave (uden First Class) vil Premium Economy blive placeret på øverste dæk – også her med cirka 56 sæder.

På Emirates’ Boeing 777-fly ventes Premium Economy-kabinen at blive cirka halvt så stor – altså omkring 26-28 sæder.

Efter introduktionen af den nye klasse på selskabets nye A380’erer i 2020 vil Emirates løbende etablere klassen på flyene i den eksisterende flåde, hvor noget af den nuværende plads i Economy-kabinen vil blive inddraget til Premium Economy.

 

Relaterede artikler:

Emirates-ordre holder A380 i live

Emirates lancerer ny First Class-suite

Emirates klart størst på antal A380-operationer