Kabinen i et Airbus-fly fra det tyske flyselskab Eurowings. Foto: Eurowings

Sælger ledige midtersæder for 135 kroner

Det tyske flyselskab Eurowings har de seneste uger testet salg af midtersæder, og passagerer, der ønsker ekstra plads, har taget godt imod de billige billetter.

Passagerer hos Lufthansa-datterselskabet Eurowings kan fremover gøre brug af en helt ny service, der sikrer afstand til sidemanden- eller kvinden på en flyvetur under coronapandemien.

Flyselskabet har således som det første i Tyskland valgt at lancere muligheden for at booke et midtersæde fra kun 18 euro, eller hvad der svarer til 135 kroner. På den måde kan passagererne imod betaling vælge, at sædet ved siden af skal være frit under flyrejsen.

Det nye tilbud har været afprøvet i de seneste par uger, og passagererne har taget imod muligheden med stor interesse. Eurowings har solgt over 5.000 frie midtersæder, selv om tiltaget ikke aktivt er blevet promoveret til omverdenen.

”Den positive feedback i testfasen viste os meget tydeligt, at vores gæster ofte ønsker mere komfort og afstand om bord. Ultra-lavpris fungerer ikke under corona – i hvert fald ikke i vores hjemmemarked, Tyskland. Vi antager derfor, at det frie midtersæde vil blive et meget vigtigt rejseprodukt i fremtiden, ”siger Jens Bischof, administrerende direktør i Eurowings.

Eurowings’ eget initiativ
Hidtil har passagerer hos Eurowings kun haft mulighed for at sikre et frit midtersæde ved at vælge billet til den såkaldte ”BIZclass”, hvor sædet ved siden af og en række andre tjenester er inklusiv i prisen.

Fremover vil de rejsende altså kunne booke frit midtersæde på alle rækker i flyet, og produktet er tilgængeligt på alle europæiske ruter. Indtil videre kan passagerer, der ønsker at tilkøbe frit midtersæde, kun gøre det ved at kontakte Eurowings’ servicecenter efter bookingen af eget sæde.

Eurowings oplyser, at det frie midtersæde først vil kunne købes online i forbindelse med det almindelige billetkøb fra september.

Tilbuddet om at købe et frit midtersæde er udelukkende på Eurowings’ eget initiativ. IATA (International Air Transport Association) meddelte i maj, at der ikke vil komme et påbud om at blokere midtersædet i flyene. Årsagen er, at det ville ødelægge det økonomiske grundlag for flyselskaberne under coronapandemien. I stedet opfordrede IATA til, at passagerer bærer mundbind eller ansigtsmaske i flyene.

 

Relaterede artikler:

IATA: Ansigtsmasker i stedet for frit midtersæde

180-sæders fly kan blive til 120-sæders fly

IATA: Flypassagerer bekymrede for coronasmitte