SAS åbner ny rute fra Aarhus Lufthavn

SAS har i år indledt deres store ruteoffensiv fra Aarhus Lufthavn, og nu åbner selskabet endnu en rute, der tidligere har været på tegnebrættet fra lufthavnen.

I løbet af i år har Aarhus Lufthavn fået en række nye destinationer, efter SAS meldte deres indtog med flere ruter. Fra den 1. april 2019 får SAS-kunderne endnu en rute at vælge imellem fra den jyske lufthavn.

SAS melder nemlig mandag morgen, at det fra Aarhus Lufthavn åbner en ny forbindelse til Manchester i England med tre ugentlige afgange.

”Ruten til Manchester er både interessant for erhvervslivet i Aarhus og for vores fritidskunder, som for eksempel vil over og se fodbold, shoppe eller vil opleve området, som byder på gode naturoplevelser. Vi er oppe på 11 direkte ruter fra Aarhus nu, og i vores sommerprogram har vi flere nye destinationer som Faro og Rom, som man kan flyve til direkte fra Aarhus,” siger Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS, i en pressemeddelelse.

Manchester kom tilbage
Den nye rute fra Aarhus til Manchester vil være på trafikprogrammet året rundt. Flyet vil afgå fra Aarhus på mandage, onsdage og fredage med afgangstidspunkt klokken 09.45 og med ankomst i Manchester klokken 11.25. Returflyvningen fra Manchester vil ske klokken 12.00 på de samme tre dage, og flyet lander klokken 13.40 i Aarhus.

SAS melder, at ruten til Manchester er efterspurgt hos både erhvervslivet og fritidsrejsende. Ruten vil blive betjent med en Regional Jet med plads til 90 passagerer.

Da SAS lagde planerne for den store ruteoffensiv fra Aarhus Lufthavn, var Manchester i første omgang en del af forslaget til destinationer fra lufthavnen. Men det lykkedes lufthavnsdirektør i Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg, at få SAS til at droppe planen om en Manchester-rute – og i stedet erstatte den med en München-rute, der ville have et større marked.

Men det er angiveligt München-flyet, der skal betjene Manchester-ruten, idet det ventes, at SAS vil annullere afgangene fra Aarhus til München på netop mandage, onsdage og fredage i det kommende sommertrafikprogram.

Promoverer Aarhus i udlandet
I oktober afslørede SAS nye ruter til Rom og Faro fra Aarhus Lufthavn, og de to nye direkte forbindelser indledes også den 1. april 2019.

”Vores nye destinationer bygger både på et ønske fra passagererne og en ambition fra vores side om at være med til at drive en ny spændende udvikling sammen med Aarhus Lufthavn, erhvervslivet og turismeorganisationerne. Vi bruger også mange ressourcer på at promovere Aarhus som destination i udlandet, og det lokker turister fra hele verden den anden vej,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Efter introduktionen af Manchester er SAS således oppe på 11 direkte ruter fra Aarhus Lufthavn, efter flyselskabet skød ruteoffensiven i gang den 9. april i år. Foruden Manchester er der tale om København, Oslo, Stockholm, München, Split, Nice, Malaga, Palma, Rom og Faro.

 

Relaterede artikler:

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

To nye SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn

SAS droppede Manchester-rute efter pres fra Aarhus Lufthavn

SAS fjerner 33 procent af München-afgange fra Aarhus

Over 17.000 tomme sæder på nye Aarhus-ruter