Airbus A350-900 fra SAS ved start fra Københavns Lufthavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

SAS åbner rute fra København til Bangkok

Efter mere end ni års pause vender SAS tilbage til Bangkok, når selskabet den 30. oktober åbner en rute fra København opereret med 300-sæders Airbus A350.

Den 30. marts 2014 landede SK972 i København Lufthavn på en flyvning fra Bangkok. Mange troede, at det blev den sidste flyvning nogensinde på den legendariske SAS-rute til Bangkok.

Det er ikke tilfældet, idet SAS den 30. oktober 2023 vender tilbage til Bangkok med en ny rute fra København, der vil blive betjent tre gange om ugen med en 300-sæders Airbus A350-900 med natflyvninger i begge retninger.

SAS vil flyve på mandage, onsdage og fredage, hvor flyet med rutenummer SK973 afgår fra København Lufthavn kl. 23.30 med ankomst i Bangkok den efterfølgende dag kl. 17.05 lokal tid. Returflyvningerne foregår på tirsdage, torsdage og lørdage med afgang fra Bangkok Suvarnabhumi Airport kl. 23.45 og efterfølgende ankomst i CPH næste morgen kl. 06.35.

SAS oplyser samtidig, at åbningen af ruten sker med forbehold for myndighedernes godkendelse.

I forvejen flyver Star Alliance-partneren Thai Airways dagligt mellem København og Bangkok med en Boeing 777-300ER, der har plads til 348 passagerer i en toklasses konfiguration.

Tre asiatiske destinationer i vintertrafikprogrammet
Med genoptagelse af flyvningerne til Bangkok efter ni års fravær, fortsætter SAS med at justere trafikprogrammet efter den øgede efterspørgsel på fritidsrejser.

”Thailand og de skandinaviske lande har en lang historik præget af venskab og samarbejde, og det er en sand fornøjelse igen at åbne en direkte rute til Bangkok efter ni års pause. Bangkok-ruten bliver det perfekte sted at starte for både forretnings- og fritidsrejsende, når hele Thailand skal opleves,” siger Anko van der Werff, koncernchef i SAS.

Udover de tre ugentlige afgange til Bangkok vil SAS og flyve tre gange om ugen til henholdsvis Tokyo-Haneda og Shanghai i det kommende vintertrafikprogram 2023/24.

Med ruten til Thailand vil SAS tilbyde i alt ni ugentlige afgange til asiatiske destinationer, hvormed der langsomt begynder at komme mere geografisk balance i det interkontinentale rutenetværk efter coronapandemien. Før coronapandemien fløj SAS i alt 25 gange om ugen til fire asiatiske destinationer, henholdsvis Beijing, Shanghai, Hongkong og Tokyo.

 

Relaterede artikler:

SAS med polarflyvninger mellem Asien og Europa

SAS genstarter Tokyo-rute med forlænget flyvetid

SAS bekræfter lukning af Bangkok-rute