Airbus A321-200 fra SAS.

SAS åbner Spanien-ruter fra Jylland

Lufthavnene i Billund og Aalborg får i den kommende vintersæson direkte SAS-ruter til Málaga. Dermed kommer SAS i direkte konfrontation med Norwegian og Ryanair.

Nu bliver det for første gang muligt at flyve med SAS på ferieruter i vinterhalvåret fra de jyske lufthavnen. Det skyldes, at SAS i dag har åbnet for salget til to nye ruter fra henholdsvis Billund og Aalborg til Málaga på den spanske solkyst.

SAS vil flyve i jule- og nytårsperioden fra 20. december til den 3. januar, og så igen fra 1, februar til den 28. marts.

“Allerede nu kan vi se, at de jyske rejsende har taget rigtig godt imod vores premiere på sommerferieruter fra Aalborg og Billund. Derfor er vi glade for nu også at kunne tilbyde en feriedestination i vinterprogrammet,“ siger SAS-koncerndirektør med ansvar for ruteudvikling, Joakim Landholm.

Udover de spanske vintersæsonruter fra de to jyske lufthavne har Aalborg Lufthavn også fået opgraderet sin nye Oslo-rute til at være en helårsrute, dog blot med to ugentlige afgange.

SAS åbner også en rute fra København til Las Palmas med en ugentlig afgang i peroden 1. november til 28. marts. Dermed skal SAS i direkte duel med Norwegian på flyruten til De Kanariske Øer.

I konkurrence med Ryanair og Norwegian
Generelt kommer SAS til at prøve kræfter med såvel Norwegian som Ryanair. Det norske lavprisflyselskab flyver hver lørdag og søndag fra Aalborg til Málaga, og her kommer SAS i direkte prisduel med det norske lavprisflyselskab.

Mere interessant ser det ud på ruten fra Billund til Málaga, hvor Ryanair fem gange om ugen i vinterhalvåret sender sine 189-sæder store Boeing 737-800 direkte fra Billund til den spanske solkyst.

Her vil Ryanair således udbyde 1.890 sæder om ugen, mens SAS kommer ind med maksimalt 396 sæder.