SAS – Europas bedste i punktlighed

SAS blev mandag kåret som Europas mest præcise luftfartsselskab ved den årlige FlightStats-prisuddeling. Med 86,47 procent rettidige afgange distancerede det skandinaviske luftfartsselskab konkurrenter som Austrian og KLM.

I 2010 blev SAS nomineret som det mest punktlige europæiske og globale luftfartsselskab ved Flight Stats On-Time Performance Service Awards 2009. Men det lykkedes ikke selskabet at komme øverst på skamlen trods fine præstationer.

SAS er også i 2011 blevet nomineret i præcis de samme kategorier, men denne gang lykkedes det at vinde kategorien som mest punktlige europæiske luftfartsselskab. Sejren blev skabt gennem det faktum, at 86,47 procent af alle de flyvninger, hvor SAS blev målt via FlightStats ankom til tiden, hvilket vil sige indenfor et 15 minutters interval i forhold til fartplanen.

Titlen som det mest punktlige selskab i Europa blev vundet foran Austrian, KLM, Tarom og Aeroflot, der også var nomineret i samme kategori. I kategorien som mest præcise globale selskab blev SAS overhalet af Japan Airlines, der vandt for andet år i træk. De andre selskaber i kategorien var ANA, Air New Zealand, Qatar Airways og Singapore Airlines.

Bedste nordamerikanske selskab blev Alaska Airlines, mens bedste regionale amerikanske selskab var Hawaiian Airlines. I Europa blev spanske Binter Canarias bedste regionale selskab, mens JAL J-Air tog denne titel i Asien, ligesom Japan Airlines også løb med titlen som bedste asiatiske selskab.

SAS har siden 2008 arbejdet ihærdigt med at forbedre selskabets punktlighed. Således har man en såkaldt “punktlighedsgeneral“, der skal sikre, at flyene afgår og ankommer til tiden.

Punktlighedsgeneralen Per Schrøder må således tilskrives en stor del af æren for, at SAS nu kan kalde sig Europa´s mest præcise luftfartsselskab. “Punklighed er den bedste service, vi kan give vores passagerer, og tid er en vigtig faktor i dag. Faktisk mener jeg, det er vores fornemste opgave. Når kunden køber en billet hos SAS, giver vi dem et løfte om tid – SAS flyver til tiden,“ udtaler Per Schrøder i et internt SAS-interview.

Foto: SAS kan nu smykke sig med titlen som mest punktlige luftfartsselskab i Europa i 2010.