SAS rutekort fra Danmark i juli 2020. (Grafik: CHECK-IN.dk via Great Circle Mapper)

SAS flyver på 35 korte ruter fra Danmark i juli

I juli forventer SAS at tilbyde flyvninger på 35 korte ruter fra København, Billund, Aalborg og Aarhus. Selskabet vil også betjene tre langdistanceruter til USA fra Københavns Lufthavn.

SAS skruer gradvist op for produktionen for at kunne genetablere trafikprogrammet i takt med, at efterspørgslen vender tilbage. I maj har selskabet haft 15 fly i produktion, og i juni er selskabet oppe på 30 fly. Allerede nu er efterspørgslen så stærk, at det er muligt at øge til 40 fly i juli, og det betyder, at SAS fra Danmark vil tilbyde 34 korte ruter samt tre langdistanceruter til USA.

Det betyder, at det atter bliver muligt at flyve til en række europæiske hovedstæder samt på en række ferieruter til Sydeuropa. Således bliver det i juli muligt at flyve fra København til Alicante, Bologna, Faro Málaga, Nice, Palma de Mallorca og Split.

“I takt med at restriktioner og indrejseregler lempes i forskellige lande, ser vi en stigning i efterspørgslen på rejser. Det er fortsat vigtigt, at du som rejsende holder dig informeret om, hvilke regler der gælder for de respektive lande og destinationer, og at du bliver hjemme, hvis du har symptomer eller føler dig syg,” siger fungerende pressechef Sille Beck-Hansen.

Tre jyske regionalruter til Oslo
Hovedparten af de danske ruter udgår fra Københavns Lufthavn, hvorfra SAS også vil betjene de eneste tre langdistanceruter. Der flyves i øjeblikket til New York-Newark og Chicago, og fra juli kommer San Francisco tilbage på rutekortet.

Fra de tre jyske lufthavne i Billund, Aalborg og Aarhus bliver det atter muligt at flyve direkte til Oslo, hvilket er overraskende, da SAS tidligere har sagt, at man i genstartsfasen vil samle trafikken på ruterne til og fra København. Men i juli er der et godt grundlag for fritidsrejsemarkedet med Legoland i Billund og Nordjylland, der generelt har et godt tag i de norske turister.

Da COVID-19-pandemien for alvor begyndte at udvikle sig i Europa, lukkede SAS allerede fra den 4. marts selskabets ruter til Norditalien, hvilket vil sige Milano, Bologna, Torino og Venedig. I juli vil det være muligt at flyve fra København til Milano og Bologna, mens Torino og Venedig stadig lader vente på sig. Herudover er det også muligt at flyve til Rom fra Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

SAS i europæisk top i maj

SAS genåbner ruter for “nødvendige” rejser

SAS genåbner to USA-ruter