SAS. (Foto: Renatas Repcinskas | shutterstock.com)

SAS-forhandlinger strækker sig ind i weekenden

Fredag er SAS kommet med et nyt forslag til piloterne, og midt på aftenen afsluttede parterne forhandlingerne, som genoptages lørdag formiddag.

Fredag var SAS-ledelsen og repræsentanterne for de fire skandinaviske pilotforeninger atter en gang mødt op i Näringslivets Hus i Stockholm, da det torsdag nat, inden parterne gik hver til sit, blev aftalt, at forhandlingerne om en ny overenskomst skulle fortsætte klokken 10.00 dagen efter.

Pressen foran forhandlingslokalerne kunne i løbet af dagen se, at koncernchef Anko van der Werff igen var til stede i bygningen i den svenske hovedstad, men i løbet af dagen blev det dog mere og mere uklart hvor meget, der egentligt blev forhandlet.

Da Roger Klokset, som er leder af pilotforeningen Norske SAS-flygeres Forening, omkring klokken 16.00 tog sig en pause og gik udenfor, bekræftede fagforeningsmanden, at der ikke havde været meget kontakt mellem flyselskabet og piloterne i løbet af fredagen. Det skriver NRK.

”Når der ikke er særligt meget kontakt mellem parterne, er de (forhandlingerne, red.) ikke ligefrem effektive,” lød det fra Klokset, der desuden blot svarede ”nej”, da han blev spurgt om, hvorvidt der havde været kontakt mellem de to parter fredag.

Har regnet dagen igennem
Den norske rigsmægler Mats Wilhelm Ruland gav også en kort kommentar til pressen, da han var på vej ud i et ærinde. Han sagde ligeud, at han ikke kunne forestille sig, at man ville nå frem til en hurtig løsning.

Ruland udtalte desuden, at han ikke vidste, om parterne ville nå til enighed på ugens sidste hverdag.

”Jeg håber på en afklaring i dag, men det er der ingen garanti for.”

Parterne blev dog i Näringslivets Hus, og omkring klokken 18.00 fortalte SAS-forhandler Marianne Hernæs, at flyselskabet havde brugt dagen på at regne ”flere delelementer” igennem, men at man nu havde afleveret et nyt oplæg til piloterne.

Fortsætter lørdag formiddag
Omkring klokken 20.30 kunne lederen af Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, bekræfte over for den fremmødte presse, at forhandlingerne afsluttes for dagen. Det vides ikke, hvordan piloterne stiller sig til forslaget fra SAS.

Den norske rigsmægler, Mats Wilhelm Ruland, fortalte efterfølgende, at parterne har aftalt at mødes igen lørdag klokken 10.00, ligesom han ifølge NRK udtalte, at der var sket fremgang i løbet af dagen.

Marianne Hernæs understregede over for pressekorpset, at hun ikke ved hvad konsekvensen bliver, hvis parterne ikke når til enighed om en aftale.

”Vi arbejder meget intenst på at finde løsninger, og det har vi gjort hele dagen. Hvis vi ikke bliver enige, så ved jeg faktisk ikke, hvad der sker.”


Relaterede artikler: 

Internationale kolleger støtter SAS-piloter

Strejken kan tvinge SAS til markante nedskæringer

Konkurrent håber at SAS-konflikten snart er slut