Cimber flyver på vegne af CityJet for SAS med CRJ900-fly. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

SAS forventer Cimber-fremtid afklaret inden jul

SAS bekræfter, at man er i gang med at sælge datterselskabet Cimber. Inden jul forventer SAS at Cimbers fremtid er afklaret.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle i september i år, så arbejder SAS på at sælge datterselskabet Cimber fra. Efter flere måneders radiotavshed bekræfter SAS nu, at man forhandler med en køber om et frasalg af Cimber.

”Vi er i gang med en ”divestment proces” omkring Cimber til en attraktiv og stærk ejer,” bekræfter SAS’ koncerndriftsdirektør, Lars Sandahl Sørensen, overfor CHECK-IN.dk

SAS håber, at salget kan falde på plads indenfor ganske få dage.

”Inden jul forventer vi at kunne kommunikere mere om den proces,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Afsporede proocessen
Ifølge CHECK-IN.dk’s oplysninger, så var SAS meget tæt på at indgå en aftale om et Cimber-salg med det irske regionalflyselskab CityJet, da CHECK-IN.dk i september kunne afsløre, at SAS også forhandlede med spanske Air Nostrum. Det afsporede processen og forsinkede frasalget.

CityJet er umiddelbart den mest oplagte køber af Cimber. Begge selskaber opererer CRJ900-fly for SAS. CityJet har otte i sving for SAS og yderligere fire på vej næste år, mens Cimber opererer 11 CRJ900-fly, som SAS selv opererede frem til 1. marts sidste år. Dengang blev flyene sammen med knap 150 piloter og stewardesser overflyttet til Cimber.

Det kan dog ikke udelukkes, at det i sidste ende er spanske Air Nostrum, der løber af med Cimber. Selskabet er Europas største operatør af CRJ-fly og har tidligere haft to CRJ900-fly beskæftiget for SAS i næsten et år.

 

 

Relaterede artikler:

Analytiker: SAS er ikke lykkedes med Cimber

SAS sælger Cimber

SAS-ansatte vil blive i Cimber

SAS køber Cimber