RegionalJet/Xfly ATR72-600 (ES-ATD) opereret for SAS (Arkivfoto: Ole Kirchert Christensen)

SAS genåbner Aalborg-rute

I to uger har det ikke været muligt at flyve mellem København og Aalborg, men nu er SAS blevet overtalt til at vende tilbage til Danmarks største indenrigsrute.

Da SAS før påske meldte ud, at selskabet midlertidigt ville indstille ruten fra København til Aalborg hen over påsken, var der ikke mange, der anfægtede den beslutning. Antallet af passagerer var forventet at være særdeles beskedent i påskedagen.

Men efter påske meddelte SAS, at ruten tidligt ville komme i gang den 1. maj, og det har medført stor utilfredshed blandt de op imod 30 hyppige pendlere på ruten. Aalborg 

Fredag har SAS dog besluttet, at ruten skal genoptages fra mandag den 20. april. Dermed blev det blot til to uger uden betjening. 

“Vi har haft en frugtbar dialog med Aalborg Lufthavn om, hvordan vi bedst kan imødekomme den voksende efterspørgsel, der forventes i den kommende tid. Vi håber også, at genoptagelsen af betjeningen af ruten kan medvirke til at styrke grundlaget for den gradvise åbning af Danmark,” siger koncerndirektør Simon Pauck Hansen.

To gange dagligt
Normalt flyver SAS op til ni gange dagligt mellem København og Aalborg med forskellige flytyper, der har plads til mellem 70 og 200 passagerer afhængig af tidspunktet på dagen.

Siden midten af marts har ruten været betjent tre gange dagligt med 70-sæders ATR 72-600 fra den lettiske underleverandør Regional Jet, og det er samme flyselskab, der skal betjene ruten fra den 20. april med blot to daglige afgange.

“Det er glædeligt, at SAS genoptager betjeningen af ruten mellem Aalborg og København. Der er for rigtig mange rejsende ikke et brugbart alternativ til flyet. Det har den midlertidige lukning af ruten med al tydelighed vist Jeg er derfor også overbevist om, at der nu vil være stor opbakning til genoptagelsen af betjeningen af vores vigtige indenrigsrute,” lyder det fra Søren Svendsen, der er administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Der flyves mandag til torsdag kl. 06.30 og 17.3o fra København og kl. 07.45 og 18.55 tilbage mod hovedstaden. Fredag og søndag flyves der en eftermiddagsrotation.

 

Relaterede artikler:

Transportministeren vil ikke sikre Aalborg-rute

“Vi overvejer flere scenarier”

Dette bliver eneste danske SAS-rute om få dage