SAS-Huset centrum for forhandlingsdrama

Lige nu er SAS-Huset i Københavns Lufthavn centrum for forhandlingerne om fremtiden for SAS, og de første bestyrelsesrepræsentanter er mødt op.

(KØBENHAVNS LUFTHAVN) Det dramatiske forhandlingsforløb omkring fremtiden for SAS går i i disse timer ind i sin afgørende fase.

Foran SAS-Huset i Københavns Lufthavn er i øjeblikket samlet omkring 20 skandinaviske pressefolk, der alle venter på nyt fra forhandlingerne.

Omkring kl. 15.30 kunne den danske pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen orientere de tilstedeværende pressefolk om, at bestyrelsesformand Frits Schur samt den svenske storaktionær Jacob Wallenberg som foreløbigt de eneste fra bestyrelsen er mødt op i det danske SAS-hovedkvarter.

For kort siden siden ankom en forhandlingsdelegation fra pilotgruppen til SAS-Huset anført af forhandlingsleder Jens Lippestad fra den norske pilotforening. Det kunne tyde på, at de kommende timer vil kunne danne rammen om en afgørende forhandling.

For at understrege situationens alvor har SAS allerede tidligere på dagen bedtselskabets flykaptajner om at sørge for, at det flyvende personale har en stor nok kontantbeholdning med på aftenens flyvningersamt atflyene er tanket til en dobbelttur i tilfælde af, at SAS ikke får mulighed for at fortsætte som flyselskab.

“Vi er nødt til at tage vores forholdsregler,“ siger Trine Kromann-Mikkelsen om baggrunden for den dramatiske beslutning, der ikke gør presset mod forhandlingsgrupperne mindre.