Bombardier Q400 fra Flybe.

SAS-leverandør kan være på vej til at blive solgt

Det britiske flyselskab Flybe, der flyver på vegne af SAS på udvalgte skandinaviske ruter, kan være på vej i hænderne på britisk transport- og energikoncern.

Flybe, der er Storbritanniens tredjestørste flyselskab, er genstand for stor interesse i øjeblikket. Selskabet rygtes at være på vej til at blive overtaget af Stobart Group, der er en stor britisk børsnoteret transportkoncern, der blandt andet ejer det regionale flyselskab Stobart Air samt London Southend Airport og Carlisle Lake District Airport.

Rygterne har fået Stobart Group til at rykke ude med en børsmeddelelse, hvori koncernen bekræfter, at der foregår en dialog med Flybe, og at det blandt andet har været overvejet at overtage samtlige aktier i selskabet.

“Stobart Group og Flybe har en række fælles interesser som følge af Stobart Groups ejerskab af London Southend Airport og dets flyleasingfirma og de voksende franchiseaftaler mellem de to koncerners flyselskaber. Som tidligere beskrevet i oktober 2017 har vi gennemgået alternative strukturer for vores flyselskab og leasingvirksomhed, som kan spille en vigtig rolle i konsolideringen af den regionale flysektor,” skriver Stobart Group

Flybe er økonomisk udfordret
Stobart Air er en specialiseret ACMI og wetlease-leverandør, der blandt andet flyver på vegne af Aer Lingus Regional samt på en række ruter for Flybe.

Flybe opererer selv et stort rutenet, men har herudover også en voksende forretning inden for wetlease til andre flyselskaber. Således har det britiske flyselskab siden efteråret 2015 beskæftiget fem ATR72-600 for SAS på regionale ruter fra Stockholm.

Siden Flybe i december 2010 blev børsnoteret, har det britiske regionale flyselskab haft svært ved at overbevise investorerne om, at selskabet har evnen til at skabe den nødvendige værdi. I den senest offentliggjorte årsrapport for 2016/17, kom Flybe ud med et driftsunderskud på 19,9 mio. britiske pund, hvilket svarer til næsten 170 millioner danske kroner.

“Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige, om en transaktion vil finde sted, om der vil blive foretaget et bindende tilbud eller, hvis det bliver, at det vil føre til en transaktion, hvor flyselskaberne bliver kombineret. En yderligere meddelelse vil i givet fald komme herfra,” lyder det i børsmeddelelsen fra Stobart Group.

Umiddelbart efter at Stobart Group udsendte børsmeddelelsen, steg aktiekursen på Flybe med op til 24 procent, men har sidenhen stabiliseret sig på et lavere niveau.

 

Relaterede artikler:

SAS-leverandør under pres

Flybe køber 10 fly af Billund-selskab

SAS og Flybe udvider samarbejde