SAS-leverandør køber nye fly

Svenske Braathens Aviation, der blandt andet arbejder for SAS, har købt nye italiensk-franske turbopropfly.

Svenske Braathens Aviation underskrev tirsdag en kontrakt med den italiensk-franske flyproducent ATR om køb af 5 ATR72-600 turbopropfly med option på yderligere 10 fly. Leverancerne vil begynde i slutningen af i år og er en del af selskabets flådefornyelsesstrategi.

De nye fly, som vil have plads til 72 passagerer, skal bruges på Braathens’ regionale ruter i Sverige. Flyene vil slutte sig til en eksisterende flåde af 5 ATR72-500 fly, der bruges af datterselskabet Braathens Regional fra sin base i Stockholm Bromma Lufthavn. De nye ATR-fly vil gøre Braathens Aviation gennemføre en ekspansionsplan og erstatte aldrende Saab 2000-fly, mens dens samlede ATR flåde vil vokse. Braathens Regional har 10 SAAB 2000-fly.

“Vi er glade for at tilføje denne nyeste generation af ATR72-fly til vores flåde. Det moderne ATR-fly er bemærkelsesværdigt brændstofeffektive og vil hjælpe os med at køre vores regionale operationer mere effektivt, samtidig med at det giver passagererne overlegen komfort og en reduceret miljøpåvirkning. De nye ATR-fly vil understøtte den stærke vækst i Skandinaviens regionale luftfart, som vi forventer i de kommende år,” siger Per G. Braathen, formand for Braathens Aviation.

SAS’ foretrukne
Braathens Aviation tjener blandt andet til dagen og vejen gennem Braathens Regional, som er wet lease-operatør af fly på vegne af SAS. Fly, som opereres og ejes af Braathens, men på SAS-ruter og ofte i SAS-farver. ATR72-600 er netop den flytype, som SAS foretrækker at wet lease-operatørerne på SAS’ regionale ruter anvender. Danske Jet Time opererer otte ATR72-600 fly for SAS, ligesom britiske Flybe har fundet fire helt nye ATR72-600 til når de senere på året skal flyve for SAS.

Braathens Regional anvender i dag primært SAAB 340-fly på sine flyvninger for SAS, men det kan med tirsdagens aftale snart ændre sig.