Airbus A320-200neo fra SAS. (Foto: SAS | Facebook)

SAS øgede med 270.000 passagerer fra maj til juni

SAS havde i juni 86 procent færre passagerer end i samme måned sidste år, hvor selskabet satte passagerrekord. SAS får i alt 45 fly i drift i juli.

SAS-flyene fløj i juni med 427.000 passagerer. Det var 85,5 procent færre end i juni sidste år, hvor det skandinaviske flyselskab havde 2.956.000 passagerer.

Coronapandemien sætter dermed fortsat sit solide aftryk på SAS’ passagertal. På den positive side begyndte både kapaciteten og antallet af passagerer dog at vokse igen i juni sammenlignet med de to forudgående måneder, hvor de fleste af selskabets fly stod stille på jorden.

Sammenlignet med maj måned steg SAS-kapaciteten i juni med 251 millioner sædekilometer (ASK), og antallet af passagerer, som rejste med selskabet, voksede med næsten 270.000.

Yderligere 15 fly i drift i juli
Fra midten af ​​juni fordoblede SAS sin kapacitet til 30 fly, og i juli vil yderligere 15 fly blive taget i drift igen.

“Vi er glade for at byde flere passagerer om bord velkommen, da vi langsomt begynder at genopbygge vores netværk og øge tilgængeligheden til, fra og inden for Skandinavien,” siger Rickard Gustafson, koncernchef for SAS.

SAS’ kabinefaktor lå i juni på 52 procent, hvilket er 30 procentpoint under niveauet i samme måned sidste år.

Størst tilbagegang på interkontinentale ruter
Den største tilbagegang havde SAS i juni i den interkontinentale rutetrafik, som gik tilbage med 99 procent i forhold til juni sidste år målt på passagerkilometer (RPK). Den europæiske rutetrafik gik tilbage med 96 procent og indenrigstrafikken med 72 procent.

Inden for chartertrafikken måtte SAS notere en tilbagegang i passagertallet på 51 procent i juni.

I indeværende regnskabsår, som blev indledt i november 2019, har SAS indtil videre fløjet med næsten 10 millioner passagerer, hvilket svarer til en tilbagegang på 46 procent sammenlignet med samme periode i sidste regnskabsår.

Juni måned 2019 var i øvrigt en rekordmåned for SAS, hvor selskabet på trods af en beskeden vækst i passagertallet på 0,3 procent fløj med 2.956.000 passagerer – altså næsten tre millioner passagerer, hvilket er det højeste antal passagerer SAS’ nogensinde har præsteret i en enkelt måned.

 

Relaterede artikler:

SAS får på 8,5 milliarder kroner i ny kapital

SAS genåbner yderligere ruter i juli

SAS i europæisk top i maj