SAS og Star Tour: Fuld tillid til Jet Time

Jet Time har iværksat en akut redningsplan, der skal sikre selskabets overlevelse. To af de største kunder, SAS og Star Tour, har fortsat fuld tillid til selskabet som leverandør.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle mandag, så er det danske flyselskab Jet Time kastet ud i et økonomisk stormvejr, som har betydet, at ledelsen har iværksat en akut redningsplan. Selskabet fik et underskud på 69,9 mio. kroner i det 2013/2014-regnskabsår, som sluttede 31. august sidste år, og omsætningen blev 200 mio. kroner mindre end forventet. Desuden har det for første gang i seks år været nødvendigt at bede aktionærerne og selskabets bankforbindelse om økonomisk støtte gennem vintersæsonen.

”Det meget utilfredsstillende resultat gør, at vi iværksætter en akut redningsplan for at sikre, at vores fælles arbejdsplads kommer sikkert gennem udfordringerne og atter bliver en lønsom forretning,” skriver Jet Times direktør, Klaus Ren, til selskabets 600 medarbejdere i en fællesmail, som CHECK-IN.dk er kommet i besiddelse af.

Redningsplanen skal gennemføres over de næste 100 dage og er ganske enkel nødvendig for at sikre selskabets overlevelse.

”Arbejdet de næste 100 dage er nødvendigt for Jet Times fortsatte overlevelse, og det er afgørende, at der findes 20 millioner kroner, hvis virksomheden fortsat skal kunne løbe rundt,” skriver Klaus Ren i den interne besked.

Otte fly for SAS
Jet Time kan dog glæde sig over, at nogle af selskabets største kunder, står bag dem.

”Vi har været i dialog med dem – også før det kom frem i medierne. Vi har tillid til dem og er fuldstændig overbevist om, at de har en solid plan. Vi er glade for det produkt de leverer og det her ændrer ikke ved det forhold,” understreger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

Jet Time opererer otte ATR72-fly for SAS på blandt andet en række feederruter ind til København og Stockholm. Det drejer sig blandt andet om de to danske indenrigsruter fra København til Billund og Aarhus. Desuden skal Jet Time i det kommende sommerprogram operere yderligere tre ATR72-fly for det skandinaviske flyselskab.

Dygtig ledelse
Jet Times hovedaktivitet er flyvninger med Boeing 737-fly til Sydeuropa og Nordafrika for en række nordiske charterrejsearrangører. En af Jet Times største charterkunder er Star Tour. Også her er tilliden til Jet Time intakt.

”Det har været et hårdt år for mange aktører i luftfartsbranchen. Men vi har fortsat fuld tillid til Jet Time. Vi ved deres økonomi er i orden og at de leverer den vare, som de skal. Desuden er det et selskab med en god bestyrelse og en dygtig ledelse,” understreger Star Tours salgsdirektør, Stig Elling, overfor CHECK-IN.dk.

Erhvervsmanden Lars Thuesen er bestyrelsesformand og største enkeltaktionær i Jet Time. Ejerkredsen tæller blandt andre Martin Møller, der ejer det danske flyleasingselskab Nordic Aviation Capital.

Fire fragtfly
Foruden seriecharter-flyvninger for blandt andre Star Tour og wet lease-arbejdet for SAS, så har Jet Time blandt andet også fire Boeing 737-fragtfly beskæftiget på en fast kontrakt for et større europæisk kurérfirma, ligesom selskabet efter planen skal flyve for det nystartede virtuelle flyselskab Es-Air, der 2. marts starter ruteflyvning mellem København og Esbjerg.