ATR 72-600 fra Xfly opereret for SAS. (Foto: Anna Zvereva | CC 2.0)

SAS og Widerøe skal konkurrere på CPH-rute

SAS åbner i foråret en rute fra København til Kristiansand, der i mange år har haft Widerøe som eneste operatør. Ruten er en af nyhederne i sommertrafikprogrammet, hvor der flyves til 120 destinationer.

SAS kunne torsdag give et overblik over selskabets sommertrafikprogram for 2022, der løbende er blevet tilpasset og justeret, og sikkert også vil blive det undervejs.

SAS vil flyve på samlet 230 ruter til 130 destinationer.

Den 1. maj åbnes en ny rute mellem Københavns Lufthavn og Kristiansand-Kjevik lufthavnen i Norge. Der vil blive fløjet op til to gange dagligt med en 70-sæders ATR 72-600 fra den estiske samarbejdspartner Xfly.

Med entréen på ruten til den sydnorske lufthavn kommer SAS i direkte konkurrence med Widerøe, der har befløjet ruten i mange år. Den norske konkurrent har dog kun planlagt tre ugentlige flyvninger på fredage, lørdage og søndage i det kommende sommertrafikprogram. Her flyves der med Dash 8-Q400, der har plads til 78 passagerer.

150 ugentlige afgange til Nordamerika
Fra København vil SAS genåbne ruten til Boston, der ikke har været betjent siden november 2019, ligesom der i løbet af foråret øges med en ekstra daglig afgang mellem København og New York. Dermed kommer SAS op på 150 ugentlige afgange til Nordamerika fra Skandinavien.

Det bliver også muligt igen at flyve fra København til henholdsvis Birmingham og Hannover, og samtidig bliver der også skruet op for frekvenserne på indenrigsruten til Aalborg, hvor SAS er i direkte konkurrence med DAT og Norwegian.

Flere frekvenser kommer der også på de konkurrenceudsatte norske indenrigsruter. Her vil SAS øge udbuddet mellem til Bergen og Trondheim fra Oslo samt fra Bergen til Stavanger. Også den svenske indenrigsrute mellem Stockholm og Luleå får flere frekvenser.

Udover den nye CPH-rute har SAS også valgt at åbne en ny rute fra Stockholm til Warszawa med to daglige afgange. I forvejen flyver SAS fra København til den polske hovedstad tre gange dagligt.

 

Relaterede artikler:

SAS åbner to nye ruter til Toronto

SAS vil overføre 27 ruter til nye selskaber

SAS håber at kunne åbne mellem 50 og 80 nye ruter