SAS-fly. (Foto: Henrik A. Jonsson | Shutterstock.com)

SAS om 2023/24: Nulresultat eller lille underskud

SAS har netop udsendt en opdatering på Chapter 11-processen samt forventninger til 2023/24-regnskabsåret. I bedste fald bliver det et nulresultat eller et underskud på op til 650 millioner kroner.

Da SAS i september 2022 var nogle måneder inde i Chapter 11-processen ved en amerikansk konkursdomstol, gav selskabet en opdatering på fremtidige forventninger. Dengang lød det, at man ville kunne levere overskud i 2023/24, der er regnskabsåret fra 1. november 2023 til 31. oktober 2024. 

Tirsdag aften har SAS udsendt en opdatering på Chapter 11-processen og de finansielle forventninger til fremtiden, og heraf fremgår det, at man i regnskabsåret 2023/24 venter en omsætning på over 48 milliarder svenske kroner og et justeret resultat før skat på et sted mellem 0,0 og minus 1,0 milliarder svenske kroner – eller hvad der svarer til et underskud på maksimalt 650 millioner danske kroner.

Samtidig forventes nettogælden at udgøre mellem 36 og 39 milliarder svenske kroner, før koncernen kommer ud af Chapter 11-procesen, og mellem 22 og 24 milliarder svenske kroner i gæld, når SAS atter er en fri fugl.

Ingen garantier
Trods udmeldingen om noget, der i bedste fald kunne blive et nulresultat i 2023/24, tager SAS en række forbehold, da der er mange faktorer, der kan påvirke resultatet.

“Ovenstående finansielle oplysninger er vejledende og er ikke en garanti for fremtidige resultater. Selvom de finansielle oplysninger afspejler SAS’ nuværende overbevisninger og forventninger, er de underlagt væsentlige usikkerheder og faktorer, herunder, men ikke begrænset til, markedsefterspørgselsniveauer, valutakurser, brændstofpriser og en vellykket implementering af Chapter 11-planen,” hedder det i en pressemeddelelse.

SAS understreger da også, at de finansielle forventninger er baseret på et valutakurs på 10,49 mellem svenske kroner og amerikanske dollars samt en gennemsnitlig pris på 830 dollars per metrisk ton flybrændstof.

Først ude af Chapter 11 i juni
Som tidligere gør SAS en del ud af at understrege, at der vil blive begrænsede midler til de usikrede kreditorer, mens der ikke vil blive noget tilbage til de eksisterende aktionærer, idet aktierne vil blive afnoteret i forbindelse med, at SAS kommer ud af Chapter 11-processen.

SAS forventer at få den endelige godkendelse til Chapter 11-planen i løbet af det første kvartal i 2024. Herefter følger en række myndighedsgodkendelser og en rekonstruktion af det svenske moderselskab SAS AB.

Derfor forventer SAS først at kunne være ude af Chapter 11-processen omkring slutningen af første halvår af 2024, hvilket er godt to år efter, at SAS valgte at søge konkursbeskyttelse.

 

Relaterede artikler:

SAS i Chapter 11-konkursbeskyttelse indtil 2024

SAS forventer overskud i 2023/24

SAS søger konkursbeskyttelse i USA