SAS Airbus A320-200. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

SAS planlægger norsk Airbus-premiere

I den kommende sommer vil SAS for første gang bruge Airbus-fly på en norsk indenrigsrute.

Rejsende på den norske indenrigsrute mellem Oslo og Trondheim vil kunne opleve en historisk begivenhed, hvis de lørdag den 5. juli sætter sig til rette i SK366 med afgang fra Oslo Gardermoen kl. 18.20 og ankomst i Trondheim 55 minutter senere. Det bliver nemlig første gang, at SAS kommer til at anvende Airbus-fly på en norsk indenrigsrute.

Flytypen bliver Airbus A320, som SAS normalt opererer på ruter ud af København. Og det er da også sandsynligvis eftermiddagsflyveren fra København til Oslo, der fortsætter nordpå.

Normalt er de norske og svenske indenrigsruter forbeholdt SAS’ flåde af Boeing 737-fly. SAS har nemlig i realiteten to parallelle flåder af kort- og mellemdistancefly. Selskabets lidt mere end 80 Boeing 737-fly har base i Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda, mens Airbus A320-familiens 25 medlemmer og de 12 CRJ-900 fly primært holder til i Københavns Lufthavn.

Fransk Airbus i 2007
Airbus-flyet indsættes på den norske indenrigsrute hver lørdag frem til 16. august. Årsagen er sandsynligvis, at SAS skal flyve chartergæster om lørdagen med et Boeing 737-fly, som så mangler på Trondheim-ruten.

Det er første gang SAS anvender Airbus-fly på en norsk indenrigsrute. Men set over en bred kam er det ikke første gang et Airbus-fly flyver mellem norske lufthavne. I en kort periode fra 2007 – 2008 havde Norwegian nemlig hyret franske XL Airways til at gennemføre en række flyvninger med et Airbus A320-fly.