Cimber flyver på vegne af CityJet for SAS med CRJ900-fly. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

SAS sælger Cimber

SAS er tæt på at offentliggøre salget af Cimber A/S til et europæisk flyselskab, der skal flyve på vegne af SAS med CRJ900-flyene.

SAS købte med virkning fra den 1. marts 2015 flyselskabet Cimber for 20 mio. kroner. Nu er det danske flyselskab på vej til at blive handlet igen, idet SAS er tæt på at offentliggøre et salg af Cimber, erfarer CHECK-IN.dk.

Cimber A/S er et produktionsselskab i SAS-gruppen og producerer flyvninger for SAS ved hjælp af 11 CRJ900-fly. Disse suppleres af otte CRJ900-fly fra det irske flyselskab CityJet samt et enkelt fly fra spanske Air Nostrum.

Kilder tæt på processen oplyser til CHECK-IN.dk, at SAS forhandler med CityJet og samtidig ser på mulighederne for at flytte en af baserne til Baltikum. Det irske flyselskab har i forvejen erfaring med operation af de otte CRJ900-fly, og SAS har angiveligt været meget tilfreds med kvaliteten af de leverede ydelser. Herudover solgte SAS den 1. oktober sidste år sit finske produktionsselskab Blue1 til netop CityJet i forbindelse med aftalen om, at irerne skulle flyve for SAS.

Det spanske Air Nostrum er også nævnt som mulig køber, da selskabet også har kendskab til operation med CRJ900-flyene for SAS, men kilder peger på CityJet som favorit, da SAS angiveligt er midt i de afsluttende forhandlinger.

Aftalen med Cimbers nye ejere ventes offentliggjort i løbet af få dage.

Ingen kommentarer
Hos SAS ønsker man hverken at be- eller afkræfte informationerne.

“Det kender jeg ikke noget til, og vi kommenterer i øvrigt ikke på rygter,” siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark, til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Arbejdsretten blåstempler Cimber-overflytning

CityJet kan gøre indhug i SAS-produktion

SAS indgår regional jet-aftale med CityJet

SAS: Situationen i Cimber er under kontrol

SAS køber Cimber