ATR72-600 fra SAS (Arkivfoto: Aarhus Airport | PR)

SAS skaber fremgang i Aarhus Lufthavn

Den nye SAS-rute fra Aarhus Lufthavn til Stockholm har i november måned bidraget til at løfte antallet af udenrigspassagerer i den østjyske lufthavn med 25 procent.

SAS åbnede i slutningen af oktober måned den første udenrigsrute fra Aarhus Lufthavn i 16 år. Destinationen var Stockholm-Arlanda, og efter den første hele måned med ruten, er der fremgang at spore i den østjyske lufthavn.

Antallet af udenrigspassagerer er således øget med 25,5 procent fra 9.733 til 12.217. Der er i alt 2.484 flere udenrigspassagerer, der er rejse til eller fra Aarhus Lufthavn i forhold til samme måned sidste år.

Kilder tæt på lufthavnen vurderer, at SAS-ruten til Stockholm har bidraget med omkring 3.000 passagerer. Med 11 ugentlige afgange i hver retning, blev det i alt til 94 flyvninger på ruten i november måned, hvilket svarer til en udbudt kapacitet på 6.580 sæder og dermed en belægning i nærheden af 45 procent.

Samlet var der 31.725 rejsende gennem Aarhus Lufthavn i november måned, og det er derfor første gang i hele 2015, at lufthavnen kan melde om fremgang.

“Jeg glæder mig over fremgangen, der primært kan tilskrives den nye SAS-rute til Stockholm. Der er samtidig indikation af, at der opstår ny trafik og nye rejsemønstre, da vi har haft en del passagerer, der bruger ruten til at komme hurtigt til andre svenske lufthavn samt Finland,“ fortæller administrerende direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Bunden er nået
Selvom der var glæde over fremgangen i den internationale rutetrafik, så det anderledes ud med indenrigsruten til København. Her mistede lufthavnen i november omkring 1.000 passagerer, hvilket svarer til en tilbagegang på 4,9 procent fra 20.321 til 19.323 passagerer. År til dato er tilbagegangen på indenrigsruten på 10 procent.

Værre ser det ud med de internationale ruter, der er gået tilbage med 17 procent, mens chartertrafikken er nede med 29 procent. Dermed ventes 375.000 passagerer at have rejst gennem Aarhus Lufthavn, når slutfacit skal gøres op den 31. december.

Til sammenligning kom Aarhus Lufthavn i 2011 ud af året med 591.327 passagerer.

“Jeg tror, at vi har nået bunden i 2015. Vi forventer, at den nye Stockholm-rute kommer til at give os mere trafik, og så håber jeg også, at der kommer gang i andre nye tiltag i 2016,“ understreger Peter Høgsberg.