Anko van der Werff, koncernchef i SAS. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

SAS-topchef engagerer sig i fodbold

Anko van der Werff får tilsyneladende mere tid, når SAS snart er ude af Chapter 11-processen. SAS-koncernchefen indtræder i bestyrelsen for Æresdivisionen i Holland, der tæller 18 fodboldklubber.

Hollandske Anko van der Werff, der siden juli 2021 har været koncernchef for SAS, har tilsyneladende andre interesser end luftfart.

Den flyvende hollænder er blevet valgt ind i bestyrelsen for Eresdivisie CV, der er Æresdivisionen i hollandsk fodbold. Det er toppen af fodbold i Holland og den øverste af landets to professionelle ligaer.

I bestyrelsen for Eresdivisie, der repræsenterer interesserne for 18 klubber i ligaen, sidder i forvejen bestyrelsesformand Ruud Kok samt Manfred Laros og Thijs van Es. Udover Anko van der Werff er også Arian Buurman blevet valgt til bestyrelsen.

Skal rådgive om kommercielle muligheder
Arian Buurman bringer erfaring fra handel, medier, politik og public affairs med ind i bestyrelsen, og i dag er den hollandske forretningskvinde administrerende direktør for SOS Børnebyerne i Holland.

Eresdivisie har ønsket at udvide bestyrelsen fra tre til fem medlemmer, hvoraf de to nye skal være uafhængige af fodboldverdenen, hvilket Anko van der Werff også opfylder med sine lange og brede erfaring fra luftfartens verden.

SAS-topchefen skal primært fokusere på Æresdivisionens kommercielle muligheder samt de nationale og internationale vækstmuligheder.

Udover den nye bestyrelsespost i Holland blev Anko van der Werff i juni sidste år valgt ind i repræsentantskabet for IATA (International Air Transport Association).

Mange danskere i hollandsk fodbold
Æresdivision har gennem mange år været godt kendt i Danmark, da mange danske topspillere har haft kontrakt i nogle af de 18 klubber, der udgør den bedste fodboldliga i Holland.

De mest kendte danskerklubber er givetvis Ajax Amsterdam Feyenoord Rotterdam, og PSV Eindhoven. 

I øjeblikket er der 17 danske fodboldspillere, der er tilknyttet Æresdivisionen i Holland, men gennem tiderne har profiler som Michael Laudrup, Jon Dahl Tomasson og Christian Eriksen også spillet i hollandske klubber i Æresdivisionen.

 

Relaterede artikler:

Udfordrende start for ny SAS-koncernchef

SAS går glip af IATA-toppost

Hollænder bliver ny koncernchef i SAS