Udkald til SAS-fly på indenrigsruten mellem Billund og København. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

SAS udvider på Billund-rute

SAS opruster fra oktober betjeningen af sin indenrigsrute mellem København og Billund.

Endnu inden sommeren er ankommet, så er luftfartsselskaberne gået igang med at annoncere nyheder i det kommende vintertrafikprogram. Det gælder blandt andre for SAS, der tirsdag løftede sløret for blandt andet en række nye vinterruter fra Aalborg og Billund.
Blandt nyhederne var også en ekstra daglig frekvens på hverdage på ruten mellem København og Billund. Idag flyves den rute fem gange om dagen hver vej på hverdage. Fra slutningen af oktober, når vinterfartplanen træder i kraft, øges det antal til seks, når selskabet indsætter en ny formiddagsrotation.
“Vi vil gerne tilbyde vores rejsende til og fra Billund endnu flere muligheder for at flyve med os. Både til København og videre med SAS ud i verden. Den nye rotation skal parre med flere af vores USA-afgange og gøre det nemmere for de rejsende,“ siger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.
Lave en god forretning
SAS startede med at flyve på København – Billund den 13. august 2012. Selskabet gik ind på ruten, som ikke havde været betjent i over 100 dage efter Cimber Sterlings’ konkurs den 3. maj samme år. Op til sin konkurs fløj Cimber Sterling seks gange dagligt på ruten.
Med SAS’ optrapning fra vinterprogrammet kommer ruten således op på samme antal frekvenser, som for to år siden før Cimber Sterlings konkurs. Og det vækker glæde i lufthavnen.
“Det er vi utroligt glade for. Der er behov for mere kapacitet på ruten, og derfor er det positivt, at SAS kan se, at de kan lave en god forretning på ruten,“ siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn.
Fra august 2012 og frem til 29. marts i år fløj Cimber A/S for SAS på ruten. Nu har Jet Time overtaget opgaven.