SAS varsler nedskæringer i Arlanda

SAS Ground Handling i Stockholm Arlanda har varslet nedskæringer, som kan berøre op mod 100 medarbejdere. Om der bliver tale om fyringer er endnu uvist.

SAS Ground Handling i Stockholms Arlanda Lufthavn har varslet den svenske arbejdsformidling om, at man i løbet af efteråret kommer til at gennemføre en række ændringer, som vil berøre mellem 25 og 100 ansatte i virksomheden. Det skriver det svenske blad Transport Arbetaren, der er medlemsblad for det svenske transportarbejderforbund.

Op mod 100 ud af de i alt 600 ansatte i SAS Ground Handling (SGH) i Stockholm Arlanda-lufthavnen vil altså blive berørt. Det er dog endnu uvist præcis hvor mange medarbejdere det drejer sig om. Desuden vides det endnu ikke om der bliver tale om fyringer eller om at nogle medarbejdere vil blive bedt om at gå fra heltidsansættelse til deltidsansættelse.

”Vi vil gennemføre ændringer, der kan påvirke mere end 25 og mindre end 100 personer. Det er sådan arbejdsformidlingsintervaller er, når man varsler driftsindskrænkninger. Men det handler ikke nødvendigvis om fyringer. Folk kan også blive påvirket på andre måder,” siger direktør for SAS Ground Handling Sweden, Roberto Maiorana, til Transport Arbetaren.

Midt på dagen
I Københavns Lufthavn har SAS Ground Handling opsagt fem lokalaftaler, som udløber 1. oktober. SGH og Ekspeditionsarbejdernes Klub forhandler nu på at indgå nye lokalaftaler.

SGH ønsker større fleksibilitet i forhold til de ansattes mødetider, sådan så der kan være mange på arbejde i myldretidspunkterne om morgenen og om aftenen. Og knap så mange midt på dagen, hvor der i forvejen ikke er så mange fly at ekspedere.

Torsdag den 26. juni, dagen før skolernes sommerferie startede, nedlagde bagagemedarbejderne i Københavns Lufthavn arbejdet i 2,5 time i protest mod de opsagte lokalaftaler. Det medførte mange aflyste og forsinkede SAS-afgange fra Københavns Lufthavn.