Shanghai bliver ny Airbus A380-destination

Emiates vil fra den 27. april benytte Airbus A380 på ruten mellem Dubai og Shanghai. Dermed vil det i løbet af få måneder været muligt at flyve med megajumboen til i alt 25 destinationer over hele verden. Derimod fjernes A380-kapacitet fra ruterne til Tokyo p.g.a. svækket efterspørgsel.

I løbet af få måneder vil det være muligt at flyve til i alt 25 destinationer over hele verden med megajumboen Airbus A380.

Senest har Emirates annonceret, at selskabet fra den 27. april indsætter Airbus A380 tre gange om ugen mellem Dubai og Shanghai. Den kinesiske storby bliver således den anden kinesiske by, der får A380 på programmet.

Ellers er nyhederne i 2011, at Lufthansa vil benytte Airbus A380 på både Miami og San Francisco som nye destinationer, mens kæmpeflyet fra maj måned indsættes i Air France´s trafikprogram mellem Paris-Charles de Gaulle og henholdsvis Montreal og Washington samt i en kort sommerperiode til San Francisco.

Om få måneder tager Korean Air det store Airbus-fly i brug, mens China Southern senere på året får leveret den første af i alt fem Airbus A380-fly. China Southern forventes at indsætte A380-flyet på ruten mellem Beijing og Paris-Charles de Gaulle.

Følgende destination vil således være betjent af Airbus A380 hos de fem nuværende A380-operatører:

Air France
Fra Paris-CDG til New York-JFK, Johannesburg, Tokyo, Montreal (maj 2011) og Washington (maj 2011). I sommerperioden fra 6. juni til 4. september til Air France indsætte A380 til San Francisco.

Emirates
Fra Dubai til London-LHR, Sydney, Auckland, Bangkok, Toronto, Paris-CDG, Seoul, Jeddah, Beijing, Manchester, Hong Kong,New York-JFK og Shanghai (april 2011).

Lufthansa
Fra Frankfurt til Johannesburg, Tokyo, Beijing, New York-JFK, San Francisco (maj 2011) og Miami (juni 2011).

Qantas
Fra Sydney og Melbourne til Singapore, Los Angeles og London-LHR

Singapore Airlines
Fra Singapore til Sydney, London-LHR, Hong Kong, Melbourne, Zürich, Paris-CDG, Tokyo og Los Angeles.

Hidtil har Airbus A380 været anvendt af tre ud af fem selskaber til Tokyo-Narita. Men jordskælvskatastrofen og de efterfølgende radioaktive udslip har svækket efterspørgslen til dette marked betydeligt, hvorfor bl.a. Singapore Airlines har taget konsekvensen og fjerner A380 fra Tokyo-fartplanen fra den 17. april.

Det kan meget vel betyde, at omdisponering af A380-fly, der skulle have været benyttet til Tokyo åbner op for nye A380-destinationer tidligere end forventet.