Economy-sæder hos Norse Atlantic Airways. (Foto: Norse Atlantic Airways)

Shippingvirksomhed køber op i Norse

Monaco-registrerede Scorpio Holding Limited har øget ejerandelen i Norse Atlantic Airways til over 10 procent. Indtil videre har selskabet ikke formået at tjene penge siden lanceringen.

En ny storaktionær har meldt sig på banen hos norske Norse Atlantic Airways. I en meddelelse til Oslo Børs oplyser selskabet, at Scorpio Holding Limited den 28. august har købt 295.524 aktier, således at ejerandelen nu er på 10,17 procent baseret på en samlet beholdning på 6.767.032 aktier.

Transaktionen svarer til en værdi på omkring 150 millioner norske kroner, hvilket er lige under 100 millioner danske kroner. 

Selskabet er oprindeligt stiftet af Bjørn Tore Larsen, nuværende CEO og største aktionær gennem B T Larsen & Co. Limited.

Ny ejer er imponeret
Scorpio Holding er ledet af italienske Emanuele A. Lauro og har hovedsæde i Monaco. og har afdelinger i De Forenede Arabiske Emirater, Grækenland, Filippinerne, Indien, Letland, Singapore, Storbritannien, Tyrkiet, USA samt i Rusland.

I en e-mail til det norske medie E24, skriver CEO i Scorpio Tankers, Robert Bugbee, at Norse Atlantic forstår at udnytte væksten i flyrejser efter COVID-19, og at selskabet leverer et produkt med lave omkostninger og høj kvalitet.
 
“Vi mener, at ledelsen og de ansatte er entusiastiske og motiverede for, at Norse Atlantic skal lykkes. Vi kan lide, hvad vi ser,” hedder det.
 
Store underskud ved opstarten
Indtil videre mangler flyselskabet dog at vise, at det er muligt at tjene penge på sine aktiviteter.  Halvårsrapporten offentliggøres den 31. august, men i første kvartal af 2023 landede Norse et nettounderskud på 71 millioner dollars, eller hvad der svarer til omkring 485 millioner kroner.
 
I lanceringsåret 2022 kom Norse ud med et samlet underskud på 174,9 millioner dollars (1,2 milliarder kroner).
 
Norse Atlantic Airways og et britisk datterselskab flyver fra Oslo, London, Berlin, Rom og Paris til en række destinationer i USA og Caribien henholdsvis Boston, New York, Washington D.C., Los Angeles, San Francisco, Miami, Fort Lauderdale, Orlando, Jamaica og Barbados.

 

Relaterede artikler:

Pæn debut for Norse på Oslo Børs

Vil hellere tjene penge med 12 fly end tabe med 24

Bjørn Kjos er medinvestor i nyt flyselskab