En Airbus A350-900 fra Singapore Airlines. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Singapore Airlines skruer atter op fra CPH

Fra februar næste år udvider Singapore Airlines til fem ugentlige afgange mellem København og Singapore. Samtlige flyvninger bliver under den særlige VTL-aftale, så passagererne undgår karantæne.

Antallet af flyvninger mellem København og bystaten Singapore har været reduceret ned under coronapandemien, men nu er der efterhånden udsigt til et mere normalt trafikprogram.

Singapore Airlines meddeler således fredag – blot en måned efter sidste frekvens-udvidelse – at det atter skruer op for programmet fra Københavns Lufthavn. Fra 3. februar 2022 går Star Alliance-flyselskabet fra fire til fem ugentlige afgange med Airbus A350, og billetsalget er fredag skudt i gang.

Frem til midten af oktober i år skulle man i karantæne ved indrejse i Singapore, men dette blev ændret til stor glæde for kunderne. Danmark blev en del af det særlige karantænefri VTL-netværk (Vaccinated Travel Lane), så man undgår karantæne ved indrejse i Singapore, hvis man tager en PCR-test inden afgang og igen efter ankomst.

Singapore Airlines er dog fortsat ikke helt oppe på det antal flyvninger mellem København og Singapore, som der var før coronapandemien. I begyndelsen af januar 2020 indførte selskabet daglige flyvninger, men dette blev imidlertid spoleret i forbindelse med pandemien.

Danskere har taget godt imod VTL-flyvninger
Rejser i eller mellem VTL-lande er tilladt, såfremt de rejsende kan overholde en 14-dagesregel. Man må således ikke have været i transit eller besøgt et ikke-VTL-land inden for de sidste 14 dage. Da Sverige bliver omfattet af VTL-ordningen fra 29. november, kan svenskere rejse til København og derfra videre til Singapore på en VTL-afgang.

Siden 1. november 2021 har rutenummer SQ353 – med afgang mandag og torsdag – fra København til Singapore været VTL-afgange. SQ351 – med afgang onsdag og lørdag – bliver VTL-afgange fra 19. januar 2022. Herudover vil den femte ugentlige afgang med A350’eren– på fredage – også blive VTL-afgang, når den indføres fra 3. februar.

”Det er en utrolig glædelig nyhed, at vi igen udvider afgangene fra København. Siden lanceringen af ​​VTL-flyvningerne fra København til Singapore har vi set en øget lyst hos de rejsende i regionen til at rejse til Singapore og videre ud,” siger Muhammad Raimi, nordisk direktør for Singapore Airlines.

”VTL-ordningen har været med til at sikre en forsvarlig og gradvis genåbning af Singapore, samtidig med at rejsende kan færdes sikkert og uden behov for karantæne. De danske passagerer, uanset om de er forretnings- eller fritidsrejsende, har taget godt imod de muligheder, VTL giver, og derfor vil alle vores fem ugentlige afgange være VTL-flyvninger.”

Singapore indgår VTL-aftale med Malaysia
Passagerer på de særlige VTL-afgange med Singapore Airlines fra København vil have mulighed for at rejse videre til Malaysia uden karantæne.

Singapore Airlines og Malaysia Airlines har nemlig annonceret, at de vil genaktivere deres codeshare-aftale mellem Singapore og Kuala Lumpur. Og da Singapore og Malaysia forleden har indgået et VTL-partnerskab gældende fra 29. november, kan passagererne altså flyve videre til Malaysia uden at skulle i karantæne.

De to asiatiske flyselskaber har desuden udvidet codeshare-aftalen til også at gælde blandt andet København. Det vil sige, at passagerer hos Malaysia Airlines fra 1. januar 2022 vil kunne flyve videre til København efter landing i Singapore.

 

Relaterede artikler:

Website nede efter åbning af flyrejser fra Danmark

Singapore Airlines åbner rute fra CPH til Rom

Singapore Airlines fjerner flere CPH-afgange