Singapore Airlines i CPH med Airbus A350-900. (Foto: Københavns Lufthavn | PR)

Singapore Airlines fjerner flere CPH-afgange

Svigtende efterspørgsel som følge af virusfrygt og rejserestriktioner få nu Singapore Airlines til at skære i rutenettet, og det går blandt andet udover ruten til København.

Virusfrygten skaber i stigende grad udfordringer for flyselskaber over hele verden. Således også for Singapore Airlines, idet bystaten Singapore foreløbigt har det højeste antal COVID-19 smittede uden for Kina.

Sammen med en lang række rejserestriktioner i stadig flere lande, har det svækket efterspørgslen efter flyrejser. Derfor vil Singapore Airlines og Silk Air midlertidigt tilpasse rutenettet til den aktuelle efterspørgsel.

Det rammer ruter over hele verden, og således også flyvningerne mellem København og Singapore. Siden den 2. januar i år har Singapore Airlines fløjet dagligt mellem København og Singapore med Airbus A350-900, men i maj vil selskabet fjerne fire rundture fra Singapore.

Der flyves således ikke fra Singapore til København den 3. maj, 10. maj, 12. maj og 26. maj. Den modsatte vej er der ikke afgange fra Københavns Lufthavn den 4. maj, 11. maj, 13. maj og 27. maj.

Tynde afgange
At Singapore Airlines ikke allerede tilpasser i marts og april hænger sammen med, at der på dette tidspunkt af året er godt fyldt op på flyene, så det først vil være nødvendigt at aflyse, når højsæsonen i Sydøstasien er forbi.

“Vi har gennemgået samtlige afgange på ruten i løbet af de kommende måneder, og de aflyste afgange er dem, der har haft det laveste antal forudbookinger,” siger Erwin Widjaja, nordisk direktør for Singapore Airlines til CHECK-IN.dk.

Berørte passagerer vil blive tilbudt ombookinger til andre afgange.

“Vi vil fortsætte med at overvåge situationen og foretage yderligere justeringer, hvis det bliver nødvendigt,” understreger Erwin Widjaja.

Den Airbus A350-900 som Singapore Airlines benytter på København-ruten er indrettet med 253 sæder, så samlet er det en kapacitet på 2.024 sæder, der foreløbigt bliver fjernet i løbet af maj. 

Udviklingen omkring COVID-19 kommer uheldigt for Singapore Airlines i forhold til, at man netop har udvidet fra fem ugentlige til daglige afgange på CPH-ruten. Det har betydet, at passagertallet i januar alene er vokset med 45,6 procent til 13.510 rejsende, hvilket er en vækst på 4.228 passagerer.

 

Relaterede artikler:

SAS aflyser Kina i resten af vinterprogrammet

CPH: Trafikken til hele Asien vil blive påvirket

Coronavirus kan koste flyselskaber mere end SARS