SkyTeam erobrer endnu en kinesisk partner

SkyTeam indleder den formelle optagelsesproces for Xiamen Airlines. Med Kinas 5. største luftfartsselskab udvider SkyTeam sin strategiske position på det asiatiske vækstmarked. Xiamen Airlines vil frem til 2015 fordoble antallet af passagerer til 30 millioner.

Den endelige optagelse sker først med udgangen af 2012, men nu har luftfartsalliancen SkyTeam formelt indledt optagelsesprocessen af det kinesiske Xiamen Airlines som nyt medlem.

Dermed styrkerSkyTeam sin strategiske position i Kina, der er et af de hurtigst voksende økonomiske områder globalt.

“Xiamen Airlines vil udbygge dets konkurrencemæssige forspring i de kommende år ved at blive et et førsteklasses luftfartsselskab i Asia-Pacific regionen. Medlemskabet af SkyTeam vil gøre os i stand til at ekspandere vores interkontinentale netværk,” siger koncernchef hos Xiamen Airlines, Che Shanglun.

Xiamen Airlines er Kinas 5. største luftfartsselskab og giver især adgang til vækstmarkedet i det sydøstlige Kina. Selskabet blev etableret 25. juli 1984 og opererer i dag over 150 ruter fra dets tre primære hubs i Xiamen, Fuzhou og Hangzhou, herunder til de fleste større byer i Kina, Hong Kong, Macao og Taiwan.

For SKyTeam repræsenterer det nye medlem et betydeligt vækstpotentiale. Xiamen Arlines har en flåde af 78 fly og havde 13,6 millioner passagerer i 2010, men har en ambitiøs 5 års plan, der skal fordoble selskabets størrelse. I 2015 ventes Xiamen Airtines at have 136 fly, herunder 6 Boeing 787 og flyve mere end 30 millioner passagerer.

Integrationen af Xiamen Airlines i SkyTeam hjælpes godt på vej af China Southern, der er storaktionær i Xiamen Airlines og som det første kinesiske luftfartsselskab selv indtrådte i SkyTeam i 2007.

Med optagelsen af Xiamen Airlines udvider SkyTeam sit rutenetværk i Asien, hvor væksten er betydeligt større end i Europa. Samtidig skærpes kampen mellem de tre store luftfartsalliancer. Star Alliance er fortsat den dominerende aktør foran bådeOneworld og SkyTeam, men sidstnævnteer ved at skabe et meget stærkt rutenetværk i Asien, hvor væksten er betydeligt større end i Europa.

Foruden Xiamen Airlines tæller SkyTeam alliancen følgende medlemmer: Aeroflot , Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM,
Korean Air, TAROM og Vietnam Airlines. Kommende medlemmer er Garuda Indonesia, Aerolíneas Argentinas, Saudi Arabian Airlines og Middle East Airlines.