I juni 2014 indsatte Turkish Airlines Airbus A330-langdistancefly på ruten mellem Istanbul Atatürk og København. ( Foto: Københavns Lufthavn)

Slut med A330-fly mellem København og Istanbul

Turkish Airlines har valgt at reducere kapaciteten mellem København og Istanbul i det kommende sommertrafikprogram, så der ikke længere benyttes A330-fly.

Turkish Airlines og Icelandair er de to eneste flyselskaber, der fast har benyttet langdistancefly på europæiske ruter fra Københavns Lufthavn. Men i det kommende sommertrafikprogram er det slut for Turkish Airlines, idet det tyrkiske flyselskab har fjernet Airbus A330-flyet fra en af de tre daglige afgange mellem København og Atatürk-lufthavnen i Istanbul.

Turkish Airlines indsatte i juni 2014 et Airbus A330-200 fly med 250 sæder til at betjene en af de tre daglige afgange på ruten til Istanbul. Det var tilsyneladende en så stor succes, at det fortsatte i hele sommertrafikprogrammet i 2015 og 2016.

I den kommende sommer vil Turkish Airlines kun benytte mellemdistancefly på ruten til Istanbul, der er blevet udfordret som følge af de mange terrorhandlinger i Istanbul og det militære kupforsøg i 2016. I sommertrafikprogrammet vil Turkish Airlines flyve fra København mod Istanbul-Atatürk kl. 06.50, 11.10 og 18.40 med returflyvning kl. 07.30, 15.15 og 19.45. Dermed har et af flyene et natstop i København.

Ifølge tidtabellerne vil Turkish Airlines benytte A321-fly med plads til 188 passagerer på to af de tre daglige afgange, mens den sidste afgang vil blive betjent med A320-200, der er indrettet med 153 sæder.

Svag tilbagegang i passagertallet
Det er ikke blot ruten til København, der har fået fjernet A330-fly. Således har Turkish Airlines, ifølge Airlineroute.net, også reduceret kapaciteten mellem Istanbul og Milano-Malpensa, Wien og Zürich ved at fjerne langdistancefly fra tidtabellen. I stedet bliver ruterne til Madrid og Moskva-Vnukovo begunstiget med de store fly i den kommende sommersæson.

Turkish Airlines er ikke alene om at betjene ruten til Istanbul-Atatürk. I slutningen af juni sidste år åbnede det tyrkiske flyselskab Atlas Global med fire ugentlige afgange på ruten, og de vil også være der i sommeren 2017.

I 2016 var der i alt 322.503 passagerer på de to selskabers flyvninger mellem København og Istanbul, hvilket var en tilbagegang på 0,8 procent i forhold til året før, hvor der var 325.037 rejsende mellem København og Atatürk International Airport i den tyrkiske millionby.

 

Relaterede artikler:

Turkish beskærer CPH-rute kraftigt

Turkish Airlines skærer hårdt i vinterprogrammet

Nyt flyselskab på København-Istanbul rute

Turkish Airlines opruster i CPH

Turkish Airlines med langdistancefly fra CPH