United Airlines Boeing 757. (Foto: SpeedbirdHD)

Slut med New York-rute fra Hamborg

United Airlines vælger at lukke sin sæsonrute mellem Newark-New York og Hamborg. Ruten har fungeret i 13 år.

Amerikanske United Airlines har siden 2005 drevet en direkte rute mellem Newark-lufthavnen ved New York til Hamborg – de seneste år dog kun som en sommerrute.

I denne sommersæson har United Airlines fløjet dagligt på ruten i perioden fra 26. april til 4. oktober med Boeing 757-200-fly med 169 sæder – heraf 108 sæder på Economy, 45 på Economy Plus og 16 på Business Class.

Men nu er det slut med den direkte forbindelse mellem de to metropoler. United Airlines har valgt at tage ruten ud af sit program for næste år, hvor sommerruten til Hamborg ellers tidligere var programsat i perioden fra 29. april til 4. oktober 2019.

1,1 millioner passagerer på 12 år
Da ruten gik i luften i april i år, oplyste Hamborg Lufthavn, at United Airlines siden rutestarten i 2005 har fløjet med i alt 1,1 millioner passagerer på 7.687 flyvninger mellem Newark og Hamborg.

Mens United Airlines vælger at lukke ruten til Hamborg, annoncerede Star Alliance-selskabet i slutningen af august, at det åbner tre nye ruter til Europa næste forår. Det er en ny helårsrute mellem San Francisco og Amsterdam fra 30. marts 2019 og to nye sommerruter fra Newark til henholdsvis Prag fra 22. maj og Napoli fra 6. juni 2019.

Sommerrute til Island i 2019
Samtidig bekræftede United Airlines, at selskabet i sommeren 2019 vil gentage sommerruterne fra Newark til Reykjavik og fra Newark til Porto. Begge disse sæsonruter havde debut hos United i år.

United Airlines er en af SAS’ vigtigste samarbejdspartner i USA – blandt andet via United Airlines store hubs i Newark, Chicago, Washington, Los Angeles og San Francisco.

United Airlines flyver til flere end 20 destinationer i Europa og betjener i alt 357 destinationer i 49 lande. Sammen med det regionale selskab United Express stod United Airlines sidste år for flere end 1,6 millioner flyvninger og havde over 148 millioner passagerer.

 

Relaterede artikler:

Tre nye United-ruter fra USA til Europa

United-boss: Vi kan slå Norwegian

United opgiver rute til Skandinavien efter 16 år